Kılıçdaroğlu-Dündar atışmasına Adıgüzel de katıldı Kılıçdaroğlu-Dündar atışmasına Adıgüzel de katıldı

AK Parti'nin ve özellikle de Ordu siyasetinin kilit isimlerinden biri olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 14 Mayıs Seçimleri'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Millet İttifakı büyük bir hüsran içerisinde" diyen Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda elde ettiği başarıyı da "muhteşem" kelimesiyle tanımladı.

KURTULMUŞ: "MUHTEŞEM BİR BAŞARIDIR"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TGRT Haber'de Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını yanıtladı. 14 Mayıs Seçimleri'nde ortaya çıkan sonucu 'muhteşem' kelimesiyle tanımlayan Kurtulmuş, "Şunu görmek lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı'nın bu ilk turda almış olduğu yüzde 49.5 oy, muhteşem bir başarıdır. Cumhurbaşkanımız arkasındaki ikinci sırada gelen rakiple arasında 5 puana yakın bir fark var, AK Parti'nin yine ikinci partiyle arasında 10 puana aşkın bir fark var. Biz bunu seçim öncesinde söylediğimizde bizimle dalga geçiyorlardı. Milleti tanımadıkları için, Türkiye'de demokratik yarışın nasıl tecelli edeceğine ilişkin maalesef önyargılarla baktıkları için böyle sonuç oldu. Bu başarının ne kadar büyük bir başarı olduğunun altını çizmek lazım. Cumhurbaşkanımız 21 yıllık iktitar ardından, yine biz AK Parti'nin ikinci 20 yılı olacak derken yine birileri dalga geçiyordu. Türkiye yüzyılı ile birlikte Türkiye yeni bir döneme gelmiş oldu. Büyük bir başarıdır, ama henüz seçim bitmemiştir. Burada ilk turda bize oy veren bütün seçmenlerimize yürekten teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımıza çok ciddi destek veren seçmenin yarısı muazzam bir güçtür bu. Bunu fevkalade önemli olduğunu düşünüyoruz. Allah razı olsun, oy verenler Tayyip Erdoğan'ı ve bizleri AK Parti'yi mahçup etmedi. Cumhur İttifakı'nı mahçup etmedi. Oy vermeyen çok geniş seçmen kitlemizin tamamı da, tamamına yakını da büyük bir demokratik olgunluklu bu demokrasi şöleninin paydaşı oldu." ifadelerini kullandı.  

"MİLLET İTTİFAKI HÜSRAN İÇERİSİNDE"

Millet İttifakı'nı oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi ve Gelecek Partisi'nin biriktirdikleri gerçek olmayan özgüvenin yenilgisini aldıklarını belirten Kurtulmuş, "Millet İttifakı aslında büyük bir hüsran içerisinde, bunun tam kelimesi hüsran. Büyük bir hüsran içerisinde oldular. Her ne olursa olsun, sonuna doğru hep beraber konsolüde olduklarını düşündüler, ama öyle olmadığı anlaşılıyor. Zaten birinci turda büyük bir farkla alacağız dediler. Zaten iki büyükşehir belediye başkanının ortaya koyduğu sorumsuz tavır da, aslında biriktirdikleri gerçek olmayan o özgüvenin bir sonucu. Nasılsa biz kazanıyoruz, ama gördüler ki kaybediyorlar. Ne yapalım? Bir algı yapalım. Tabi bu seçimde özellikle CHP'nin trolleri, çok büyük bir trol ordusu vardı. Gördüler ki, seçim sadece algı üzerinden yürümüyor. Çok ağır bir yenilgi, seçim bitmemiş olsa da muazzam bir yanılgıya düştüler. Algı dünyasına kendilerini hapsettiler. Esas mesele yüz yüze, halka giderek, halka dokunarak yapılır. Herkes bunu gördü" dedi.

Editör: TE Bilisim