Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini YSK'ye sunmaları için son gün bugün. YSK'nin seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre siyasi partilerin milletvekili aday listelerini bugün saat 17:00'ye kadar YSK Başkanlığı'na sunması gerekiyor.

Bu kapsamda şu ana kadar Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi ve Millet Partisi milletvekili adaylarına ilişkin listeyi YSK'ye sundu.

CHP'li Ulaş Tepe Altınordu'daki görevine resmen başlıyor CHP'li Ulaş Tepe Altınordu'daki görevine resmen başlıyor

Teslim edilen listeler YSK tarafından incelenmeye başlanacak, eksiklik bulunması halinde bunların tamamlanması için ilgililere 14 Nisan'a kadar süre tanınacak. Ardından geçici aday listeleri 15 Nisan'da, kesin listeler ise 19 Nisan'da ilan edilecek.

Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

SEÇMENE İKİ AYRI OY PUSULASI VERİLECEK

14 Mayıs'taki seçimlerde, seçmenlere verilecek iki oy pusulasından biri cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak.

İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

RESMİ OLMAYAN BAZI LİSTELER ORDU AK PARTİ VE CHP'DE KRİZ ÇIKARDI

Milletvekili aday adaylığı sürecini sona erdicek güne saatler kala Ordu'da özellikle AK Parti ve CHP'li resmi olmayan bazı listeler sosyal medyada 'sızdı' başlıklarıyla yayınlandı. Özellikle AK Parti ile ilgili bazı aday isimleri, AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nda krize neden oldu. AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve SKM Başkanı Telat Yıldız'ın istifa ettiği haberleri bazı internet haber sitelerine konu oldu. Ancak, gerçekte Yıldız'ın resmi olarak istifa etmedeği, bazı kesimler tarafından oluşturulan çeşitli isim ve listelere şahsi fikirlerini sunması üzerine bu şekilde haberlerin yapılmasına sebep olduğu ortaya çıktı. Hem medya hem de aktif siyasetin içerisinde olan bazı AK Partili isimler, sosyal medya hesaplarında AK Parti Genel Merkezi hakkında sert eleştirilerde bulundu. Ordu'da, Ordulu olmayan bazı isimlerin 'listede' şeklinde kamuoyuna yansıtılması, krizin daha da büyümesine neden oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde de durum aynı. Listelerde Ordulu olan ancak Ordu dışında yaşayan bazı isimlerin ilk 6 aday içerisinde gösterilmesi, CHP'li bazı milletvekili aday adayları arasında ve İl Yönetimi'nde krize sebep oldu. Son söz ise parti genel merkezlerinin Yüksek Seçim Kurulu'na verecekleri kesin listeler ile söylenmiş olacak.

Editör: TE Bilisim