ORDU - AK Parti Ordu Milletvekili, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bolu'da TRT Stratejik Yol Haritası Belirleme Çalıştayı öncesinde yaptığı açıklamada, halkı provokasyonlara karşı uyardı. 

Türkiye'nin hassas bir yoldan geçtiğini dile getiren Kurtulmuş, "Birtakım dış çevreler ve onların iç maşaları var. Bunlara halkımız uyanık olsun. Milli birlik ve dayanışma içerisinde inşallah bu zor dönemler aşarız" dedi. Son günlerde Suriyeli mülteciler üzerinden de çeşitli gerginlikler yaratıldığını ima eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Milletimize çağrımız şu; bu kadar başarıyla, tarihe altın harflerle yazılacak olan bu insanlık ödevini yerine getirmiş bir millet olarak bu provokasyonlara asla müsaade etmeyin. Bu provokasyonları yapanlara hiçbir şekilde meydanı bırakmayın. Suriyeliler bizim dostumuzdur, kardeşimizdir. Onlarla biz yarım ekmeğimizi bölüşmeye devam edeceğiz. Şu günlerde bütün konularda halkımızın uyanık olmasını özellikle istirham ediyoruz. Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. 72 düvel Türkiye'nin üzerine abanmış vaziyette. Bunun hesabında olan birtakım dış çevreler ve onların iç maşaları var. Bunlara halkımız uyanık olsun. Milli birlik ve dayanışma içerisinde inşallah bu zor dönemler aşarız." 
Editör: TE Bilisim