İsrail'in Doğu Kudüs'e karşı düzenlediği saldırıya Türkiye'nin dört bir tarafından tepkiler yükselirken, en büyük tepkiyi ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş gösterdi. İsrail'in yaşlı-genç, kadın-çocuk dinlemeden vahşice saldırdığını belirten Kurtulmuş, Birleşmiş Milletler'in sessizliğine ise adeta öfke kustu, "Birleşmiş Milletler yok hükmündedir. Çöp tenekesine atılmıştır" ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: "ULUSLARARASI CAMİA İKİ YÜZLÜDÜR"

CNN Türk canlı yayınında Sultan Arınır'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, uluslararası camiaya sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Bu suçu işlemeye ortak olanlar da hani uluslararası camia diyoruz ya, buna sessiz kalan, buna seyirci kalan, bu saldırıda onların sırtını sıvazlayan, siyonistlere hadi bakalım niye duruyorsunuz işinizi bitirin diye destek veren uluslararası camianın iki yüzlülüğüdür" ifadelerini kullandı.  

"BİRLEŞMİŞ MİLLETLER YOK HÜKMÜNDEDİR, ÇÖP TENEKESİNE ATILMIŞTIR"

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası camiada susan ve İsrail'e ses çıkarmayan herkesin tarih önünde vebal altında olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Birleşmiş Milletler'e çok sert tepki gösterdi. İşte o açıklaması: "İşte dün görüyorsunuz Birleşmiş Milletler'de bir metin bir karar ortaya çıkacakken Güvenlik Konseyi'nde, Amerika Birleşik Devletleri'nin girişimiyle böyle bir metin yayınlanamıyor bile. Bu Birleşmiş Milletler yok hükmündedir. Çöp tenekesine atılmıştır. İsrail aslında bu saldırganlığıyla, bu vahşetiyle resimlerde görüyorsunuz vurduğu, darp ettiği, öldürdüğü, şehit ettiği Birleşmiş Milletler'dir. Yokettiği Birleşmiş Milletler'dir.

İsrail'in düzenlediği saldırıların bir gerilim olarak adlandırmanın doğru bir tanım olmadığını dile getiren Kurtulmuş, "Bu açık bir saldırıdır" ifadelerini kullandı, "Mübarek bir Ramazan günü açıkça, alçakça, haince saldırmalarından ibarettir. Meselenin aslı budur ve bu anlamda da maaalesef bütün Dünya'nın gözü önünde bu vahşete günlerce hazırlanarak bu noktaya gelmişlerdir. Bu saldırıların gerçekleştirileceği ve özellikle Kudüs Günü adıyla fanatik Yahudilerin Kudüs'ü tekrar işgal etme girişimlerine hazırlandıkları bir süreçte gerçekleştirilmiştir. Tamamıyla siyonist İsrail rejimi burada devlet güçlerini fanatik Yahudileri karşı bir kalkan olarak kullanmıştır. Asla kabul edilemez bir durumdur. Bir vahşettir, bir insanlık suçudur. Kudüs'te yaşananlar, Ramazan ayı boyunca yaşananların tamamı aslında sadece Filistin'deki bir avuç Müslüman insana karşı işlenmiş bir suç değil, bütün insanlığa karşı işlenmiş bir insanlık suçudur. Şiddetle lanetliyoruz" dedi. 

Kurtulmuş şöyle konuştu: 

"Bir insanlık sınavı veriliyor. Bu saldırılara, bu saldırganlığa, bu vahşete, bu soykırıma sessiz kalanlar da aynı zamanda bu suçu işleyenler kadar tarih önünde suçludurlar. Bu anlamda, bu büyük insanlık sınavında biz herkesi, gönlünde azıcık insanlık, azıcık merhamet, azıcık insaf olan herkesi insanlık cephesinde birleşmeye davet ediyoruz. Eğer insanlık cephesinde değil de, şu ya da bu kaygıyla bir takım siyasi endişelerle, ya da İsrail'in gücünden korkarak bu anlamda bu saldırganlığa, bu vahşete dur demeyen herkesin tarih önünde büyük bir vebali, büyük bir sorumluluğu olacaktır. Bunu ibretle izliyoruz. Zaten İsrail'in sicili kabarıktır. İsrail çocukları öldürmeyi, İsrail masum insanları öldürmeyi, İsrail Mescid-i Aksa baskınlarını, İsrail yaşlıları evlerinden, kolundan tutup atmayı, sokaklarda onlara hakaret etmeyi çok iyi bilir, ama biz inşallah bütün Dünya'nın İsrail'e bir insanlık dersi vereceğine ve bu saldırganlığı durduracağına inanıyoruz." 

Editör: TE Bilisim