İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün gerçekleştirdiği Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya, AK Parti Genel Başkanvekili Prof.Dr.Numan Kurtulmuş tepki gösterdi. 

Akşener'in "Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu" sözleri üzerine açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Meral Akşener'i sayın Cumhurbaşkanımız hakkında söylediği izansız sözleri dolayısı ile şiddetle kınıyoruz. Eğer Akşener, Netanyahu'yu birilerine benzetecekse "açık işbirliği - gizli ittifak" yaptıkları masum insanların katili terör örgütünün siyasal uzantılarına benzetsin" ifadelerini kullandı. 

- AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Partisinin dünkü Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Akşener, "Dünya siyasetinde bir değişim var. Ergen tavırlı popülist liderler seçimleri birer birer kaybedip tarihin tozlu sayfaları arasına karışıyor, ama her biri gider ayak bir kriz üretmekten kendini alamıyor. Nitekim bunun son örneğini Filistin'de yaşıyoruz. Gözümüzün önünde siviller, kadınlar ve çocuklar insafsızca katlediliyor. Mart ayında İsrail'de seçimler yapıldı ve oluşan tablo İsrail'in en uzun süreli Başbakanı Netenyahu'nun yeni bir hükümet kurmasına imkan vermedi. İsrail Cumhurbaşkanı da Hükümet'i kurma görevini Yesh Atid (Gelecek Partisi) Partisi'ne verdi. Birden bire İsrailli Arap partileri kritik bir öneme sahip oluverdiler. Çünkü Hükümet ortağı olma, yeni iktidarı belirleme ihtimalleri doğdu. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan sivillerin ve çocukların hayatına kastedmekten geri durmadı. Önce Mescid-i Aksa ve Kubbet'üs-Sahra kışkırtmaları yaşandı, ardından da Gazze'ye operasyon başladı." ifadelerini kullanmıştı.  

Editör: TE Bilisim