24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nde Saadet Partisi'nin Ordu 1'inci sıra Milletvekili Adayı olan Erkan Temiz, Cumhur İttifakı'na karşı CHP, İP ve SP'nin oluşturduğu ittifakın tam anlamıyla bir ittifak olmadığını belirterek, amaçlarının baraj engelini aşmak olduğunu söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Temiz, Türkiye'de yeni dönemin milletin tamamının temsil edildiği bir Meclis'ten yana olması gerektiğinin altını çizerek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte bu ülkede koalisyonlar dönemi bitti dediler, onlar söyledi. Madem bu bitti, madem Cumhurbaşkanı doğrudan vatandaş tarafından seçilecek. Cumhurbaşkanı tarafından atanan bakanlar ülkeyi yönetecek, böyle bir koalisyon riski, istikrarsızlık riski yok. O zaman barajı sıfırlayın, milletin tamamının temsil edildiği bir Meclis oluşturun. Barajı kaldırın, sıfırlayın barajı dedik, kaldırmadılar" diye konuştu.

"AK PARTİ, SAADET PARTİSİ'Nİ KAPATIN DEDİ"

AK Parti'nin seçim ittifakı konusunda Saadet Partisi'ne Milliyetçi Haraket Partisi'ne yapılan teklifle gelinmediğini de belirterek, "Onlar kendileri tuttular Milliyetçi Hareket Partisi'yle birlikte Cumhur İttifakı adını verdikleri bir ittifak oluşturdular. Bize de şöyle bir teklifle geldiler. Bize dedikleri şuydu, partinizin kapısına kilit vurun sizin adaylarınız bizim listelerimizden aday olsunlar. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Varlık gerekçemiz ortadan kalkıyor. Bugüne kadar savunmuş olduğumuz değerlerin inkarı anlamına gelecek olan böyle bir teklifi kabul etmemiş mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

"İTTİFAK DEĞİL SEÇİM İŞBİRLİĞİ"

Türkiye'de seçim sistemi içerisinde yer alan baraj engelinin de kaldırılmadığını söyleyen Saadet Partisi Ordu 1'inci sıra Milletvekili Adayı Erkan Temiz, "Yeni seçim kanunun getirmiş olduğu düzenlemeyle birlikte baraj engelinden kurtulmak maksadıyla CHP, SP ve İP bir ittifak oluşturdu. Bu hiç bir zaman şu değil. Hiç bir siyasi parti bir diğeriyle birleşmiş, bütünleşmiş ve bir diğer siyasi partinin ilkelerini benimsemesi, siyaset anlayışını benimsemesi gibi bir sonuç ortaya çıkarmadı. Burada sadece ve sadece baraj engelinin ortadan kaldırmak için bir işbirliği vardır. Bunu kanun her ne kadar bir ittifak olarak tanımlasa da, bu tam anlamıyla bir ittifak değildir. Bu baraj engelinin aşılması için oluşturulmuş bir seçim işbirliğidir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim