ORDU - AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, kendisi üzerinden fındık fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamalarla üretilen sunni gündeme ilişkin yeni ve sert açıklamalarda bulundu.  

Altaş Tv'de Orhan Gündoğdu'nun hazırlayıp sunduğu Konuşan Türkiye programına katılan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, bu sözleri fındık üreticileri adına ve fındık fiyatlarının yükselmesi için mecazi anlamda söylediğini belirterek, "Kendimi ortaya koydum" diye konuştu.

"BAKAN BEY BÖYLE BİR KARAR YOK DEDİ"

Ordu'da son birkaç gündür TMO'nun fındık satımıyla ilgili aldığı karar doğrultusunda fındık konuşulduğunu belirterek, "Burada konuşulması gereken konu, TMO'nun fındık sürmesiyle ilgili aldığı karar konuşulması gerekirken, bizim geçtiğimiz günlerde, bir ay önce, bir buçuk ay önce TMO'yla ilgili yaptığımız bir toplantıda, sürekli basın TMO fındık satacak mı diye soruyor. Biz de bu tepkileri alıyoruz, Ankara'da götürüyoruz ama en son Salı günü Grup Toplantısı'nda Sayın Bakan'a gittim, "Sayın Bakanım fındık satışıyla ilgili bir karar olmasın. Böyle bir karar olursa, sıkıntı olur diye söyledim. Bakan Bey de dedi ki, böyle bir karar yok dedi. Şimdi ben Salı günü Bakan Bey ile konuşmuşum. Çarşamba akşam gece saat 11'de TMO fındık satışıyla ilgili karar vermiş. Burada benim suçum günahım ne olabilir?" diye konuştu. 

Kendisinin fındık üreticilerin yanında durduğunu göstermek adına konuştuğunu söyleyen Gündoğdu, "Üreticiyle beraber olduğumuzu gösteriyoruz. Üreticinin hakkını, hukukunu savunuyoruz. Ben kendimi yakarım derken, niçin bunu söylediğimi hiç sağına soluna bakmadan, 'Efendim kendini yakarım dedi, niye yakmıyorsun' diye benim üzerimden bir siyaset yürütülmesi doğru bir anlayış değil. Ben onu söylerken bile basın toplantısında, TMO aldığı fiyatın altında 8 TL gibi bir rakama, 7 TL gibi bir rakama, 8-9 TL gibi bir rakama fındık satarsa bu Ordu'nun, üreticinin felaketi olur. Buna asla müsade etmeyiz. Bunun üzerinden de Türkiye ve Karadeniz Bölgesi'ndeki üreticiler zarar görür dedik,  ama aldığı fiyatın üzerinde 12 TL gibi bir rama TMO'nun fındık satması, hem üreticinin lehine, piyasadra fındık 9,5 TL şu anda. Fındık fiyatını yükseltmiş oluyor TMO. Bu üreticinin lehine değil mi? Diyor ki TMO, benden fındık almak istiyorsan, ben 12 TL'den fındık satabilirim. Bu şu demektir, piyasadan fındık 11,5 TL'ye alınacak demektir. Bunun daha ötesi var mı?" diye isyan etti.

"KENDİMİ ORTAYA KOYDUM"

Piyasalarda oluşan dedikoduları kırmak için konuştuğunu yenileyen Gündoğdu, "Onu söylemeseydik o gün, bugün TMO'nun 12 TL açıkladığı fiyat belki bugün 8-9 TL olacaktı. Keskin bir çıkışla gerekirse kendimi ortaya koyuyorum. 12 TL'ye satılan bir fındığın nesini konuşuyoruz? Burada tartıştığımız ne? Muhalefetin itiraz ettiği ne? Devlet zararına satsa da, muhalefet itiraz etse bişey demem. Bu milletin zarar etmesini mi istiyor bunlar? Bizim söylediğimiz söz, bu milletin lehine söylediğimiz bir söz. Biz kendimiz, AK Partili milletvekili olarak biz muhalefet ettik. Muhalefet neye muhalefete etmiş? Muhalefet ne söylemiş bugüne kadar? Muhalefet fındıkla ilgili hangi kelimeyi, hangi sözü söylemiş? Bizim o zaman bu dedikoduları ortadan kaldırmak için keskin bir söylemde bulunmamız gerekiyordu. O söylemlerin üzerine TMO aldığı fındığı 12 TL'den niye satmasın?" dedi. 

"DERTLERİ FINDIK DEĞİL, DERTLERİ FARKLI BİR ŞEY"

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yaratılan bu sunni gündemle meselenin fındık olmadığını, asıl meselenin farklı olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı: 

"Şimdi çıkıp da basın mensupları bana, bir tanesi, O'nun derdi fındık mındık değil. O arkadaşların derdi farklı birşey. Yani bize bunu yapan arkadaşımız, muhalefet partili olsa üzülmeyeceğim. Ondan sonra da sonra gidip bir de AK Partililik yapıyor. Ayıp ya, neyse çok polemiğe girmek istemiyorum. Bizim o tutumuz, o davranışımız millet içindir. Ben millet için dedim bunu. Fındığın fiyatı daha da yükselsin diye söyledim. Mecazi anlamda söylediğimiz bir şey. Bunu şimdi sokakta Cumhuriyet Halk Partisi çıkmış, efendim kendini yakmasın, mum yaksın. Biz Metin Gündoğdu'ya çağrıda bulunuyoruz. Ayıp ayıp. Sen ne yaptın? Sen ne yapacağını söyle? Sen TMO'ya tepki göster. Bana ne tepki gösteriyorsun? Metin Gündoğdu'yu güya yaralayacağım diye uğraşıyorsun. Bırak bunu, iş yap. Bunun üzerinden siyaset yapmak bir şeye fayda getirmez."
Editör: TE Bilisim