ANKARA - TRT Haber'de Betül Soysal Bozdağan'ın hazırlayıp sunduğu 'Değişen Türkiye' adlı programa katılan Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, aynı zamanda Ordulu olan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu ile birlikte gündeme dair soruları yanıtladı. 

Son günlerde MHP'de yaşanan krize değinen Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Devlet Bey'e karşı bir oyun olduğunu Devlet Bey biliyor. Bu baskıcı tutum ve dış güçlerin baskınısına da arkasına alarak, o gün HDP'nin yanında bulunanlar, yani Paralel Yapı, şimdi MHP üzerinden başarıya gitmeye çalışıyorlar. HDP'de başarılı olamadılar, şimdi MHP'de çalışıyorlar" diye konuştu. 

İstanbul'da Gezi Parkı'nda başlayıp tüm ülke çapına yayılan Gezi Olayları'nın arkasında da dış güçler ve Paralel Yapı'nın olduğunu söyleyen Gündoğdu, "Gezi'nin arkasında kimler vardı? Dış güçler vardı. CNN 24 saat kesintisiz yayın yaptı. Şimdi de Meral Hanım'ın yanında yer aldılar. Ben isim vermeden bir başka genel başkan adayı da diyor ki, Paralel'in isimleri vardır. Konuşlanmışlardır, onlar yapıyorlar diyor. Bu dış güçlerin içinde Avrupa'yı sayın, Atlantik ötesini sayın. Türkiye'de siyasi bir dizayn yapabilmek için siyasi partiler üzerinden çalışıyorlar. MHP içerisinde görüştüğümüz arkadaşlar var. O gelenekten geldiğimiz için, onlar da şu anda Paralel'in bir operasyonu olduğunu dile getiriyorlar. Bize de telkinde bulunuyorlar. Bunu söyleyen MHP'li arkadaşlar" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim