Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim' çağrısıyla ilgili olarak net düşüncelerini açıkladı. Erdoğan ilk açıklamasını Meclis Grup Toplantısı'nda, ikinci açıklamasını ise bu toplantının ardından yaptı. İşte Erdoğan'ın net düşünceleri:

İLK AÇIKLAMA GRUP TOPLANTISI'NDA GELDİ
"CUMHURUN İTTİFAKIYLA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK"

"Cumhurun ittifakıyla Türkiye'de inşallah yeni bir dönem başlayacak. Milletimizin gönlünde yaptığı, bizim de halk oylamasıyla sandığa teşmil ettiğimiz bu ittifakı 2019 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine de taşıyoruz. Bu konuyla ilgili gereken hukuki düzenlemeler yapıldı ve Meclisimiz tarafından da kabul edildi. Böylece sadece yönetim sistemini değiştirmekle kalmadık, aynı zamanda Türk siyasetinde farklı isimler altında örgütlenen partilerin ülkenin ve milletin geleceği için güç birliği yapabilmelerinin hukuki altyapısını da kurmuş olduk. Bu gelişmeler ülkemizde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının, büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda çok daha emin adımlarla ilerleyeceğimizin işaretleridir. Bir kez daha ülkemize, milletimize, siyaset dünyamıza hayırlı olsun."
İKİNCİ AÇIKLAMA GRUP SONRASINDA GELDİ
"YARIN"' DEDİ

"Değerli arkadaşlar yarın biliyorsunuz benim 13.30'da Külliye'de Sayın Bahçeli ile bizim görüşmemiz olacak ve 13.30'daki görüşmemizde bizim gerek bu süreçle ilgili, gerek bu tür açıklamayla ilgili görüşmelerimizi orada değerlendiririz. Dolayısıyla şu anda benim herhangi söyleyecek bir şeyim yok. Söyleyeceklerimi zaten grupta söyledim" açıklamasını yaptı."
Editör: TE Bilisim