ANKARA - Tarhan, "CHP, ya kendini kandırmaya devam edecek ya da yeni bir yol seçecek" dediğini ancak yol seçilmediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonraki çizgim de ülkemizin bu sıkıntılı süreçten çıkmasına, Cumhuriyet ve demokrasiye destek olmak olacaktır. Türkiye, içinde muhteşem, değerli taşlar gibi kültürlerin zenginleştirdiği dev bir hazine sandığı, ama bunun farkında değil. Yapabilirsem bunu herkese hissettirmek istiyorum. Çünkü ben yoksul Anadolu'da hepsini hissederek büyüdüm, onlarla zenginleştim. Sadece benim çocuklarım değil, başka çocuklar da bunu hissetsin kardeşliği derinleştirsin istiyorum." 
"ERDOĞAN SİSTEMİ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurulduğu günden bu yana ilk kez çok ciddi bir tehditle, "Erdoğan sistemi"yle karşı karşıya olduğunu savunan Tarhan, iktidarı sınırlaması gereken tüm denetim yollarının kapandığını öne sürdü. Tek etkin yol olan muhalefetin yetersiz kaldığını ifade eden Tarhan, her geçen gün çarpıklığın derinleşmesine rağmen, muhalefetin buna engel olamadığını, tabanın umudunu yitirdiğini ileri sürdü. Tarhan, buna kalıcı iktidar ve muhalefet zehirlenmesi denilebileceğini söyledi. 

"SİYASETE DEVAM EDECEK Mİ?"

"Yeni bir partileşme sürecine mi gireceksiniz? Yanınızda kimler olacak, tek misiniz?" sorusuna ilişkin olarak da Tarhan, "Gördüğünüz gibi yalnızım ama yalnız değilim. Önümüzdeki dönemdeki siyaset kararımı, planlarımı toplumun beklentileri belirleyecektir" karşılığını verdi. Tarhan, herhangi bir partiyle temasının olmadığını, kendisinin açıklamadığı herşeyin gerçeğe aykırı olduğunu belirtti. 
Editör: TE Bilisim