Çeşitli temaslarla bulunmak üzere Ordu'ya gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2023 seçimlerinin rutin bir seçim olmaktan önemli bir tercih olduğunu belirterek, "Bu seçimler sadece rutin, 4-5 yılda yapılan seçimler değil, aynı zamanda Türk demokrasisinin en zor seçimidir" ifadelerini kullandı.

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte tarifeli uçakla Ordu'ya gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindekilerin ilk durağı Gülyalı ilçesi oldu.

Gülyalı Belediye Başkanı CHP'li Ulaş Tepe'yi makamında ziyaret eden Uysal, geceyi Ordu'da geçirdikten sonra konaklarığı otelde gazetecilerin de davet edildiği kahvaltılı buluşmada açıklamalarda bulundu. 

"TÜRK DEMOKRASİSİNİN EN ZOR SEÇİMİ"

Uysal burada yaptığı açıklamada, gelinen noktada Türk sanayicisine ne elektrik, ne de doğalgaz temin edilebildiğini söyledi bu durumun plansızlık ve öngörüsüzlükten kaynaklandığını savundu. 

Uysal açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Bu seçimler sadece rutin, 4-5 yılda yapılan seçimler değil, aynı zamanda Türk demokrasisinin en zor seçimidir. Önümüzdeki tercih ya Türkiye, Türk milleti tarihi yürüyüşü içerisinde demokrasi ve hukukunu bugünün dünyasını icap ettirdiği nitelikte donanıma kavuşturacak, ya da bir keyfi rejimle beraber bir keyfi rejimin doğal sonucu olarak bugün hanelerimizde, sofralarımızda her birimizin derinden hissettiği yoksulluğu, işsizliği, enflasyonu, faiz oranlarını, faizi daha da katmerli bir şekilde hissettirecek. İktidarın istediği adeta ölmemek üzere dünyaya gelmişler, 'gitmemek üzere iktidar olduk' mantığı içerisindeler." 

Yaşanan yüksek enfyasyon ve fiyatlardaki aşırı artışların orta gelirli kısımı çökerttiğini belirten Uysal, "Israrla ifade ediyorum. Bugün bu ülkenin orta sınıfı çöküyor, orta direği çöküyor. Yetişmiş insan gücü ve belirli ölçeğin üzerindeki sermayeler sınıfı kendi doğduğu topraklarda bir gelecek hayali kurmuyor, kuramıyor. Eğer bu eşiği bugünkü iktidarın uyguladığı politikaların devam noktasında milletimiz tercih yaparsa, bilesiniz ki Türkiye'den büyük bir beyin göçü, kendi ülkesine küsmüş beyinlerin yurt dışında gelecek aradığı, daha fazla gelecek aradığı bir döneme kapı aralarız. O nedenle biz ısrarla milletimizin gerçek gündemini her gittiğimiz noktada, birileri pembe tablolar çizse de milletimizle paylaşmaya gayret ediyoruz" dedi.

Uysal buradaki programın ardından önce Ordu Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetlerini sürdüren sanayici ve işadamlarıyla buluştu. Ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin'i ziyaret etti. Uysal, Ordu ziyaretinin ardından Giresun ve Trabzon istikametine geçti.  

Editör: TE Bilisim