ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Türkiye'de çocukların ve kadınların sistematik olarak öldürüldüklerini ileri sürerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın sorumluluklarını yerine getirmediğini iddia etti. Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılının ilk 3 ayında 60 kadının öldürüldüğünü, 13 kadının tecavüze uğradığını, 145 kadının şiddet gördüğünü ve 12 kadının taciz edildiğini söyledi. 

"BOŞANMAK İSTEYEN ANNELER, KARNE TATİLİNİ BEKLİYOR"

Kadınların yüzde 25'inin boşanmak istediği için öldürüldüğünün altını çizen Nazlıaka, bu olayların özellikle Temmuz aylarında artış göstermesinin dikkati çektiğini ifade etti. Nazlıaka, "Çünkü artık şiddete dayanamayacak hale gelen kadınlar, boşanmak için çocuklarının karne almalarını bekliyor" dedi. Türkiye'de sadece kadınların değil, çocukların da sistematik bir öldürülmeye maruz bırakıldığını savunan Nazlıaka, 2014 yılının ilk 3 ayında 13 çocuğun ölü bulunduğuna işaret etti. Nazlıaka, bu çocukların bazılarının kaçırıldığını, tecavüze uğradığını, boğulduğunu anlattı. Aylin Nazlıaka, her üç evlilikten birini çocuk evliliklerinin oluşturduğunu, can veren her 20 işçiden birinin, yoksulluktan dolayı çalışmak zorunda kalan çocuklar olduğunu vurguladı. 

"ÇOCUKLAR VE KADINLAR SİSTEMATİK OLARAK ÖLDÜRÜLÜYOR"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ı da eleştiren Nazlıaka, "çocukların ve kadınların sistematik olarak öldürüldüğü Türkiye'de, sorumluluklarını yerine getirmeyenlerden birinin de Ayşenur İslam olduğunu" ileri sürdü. İslamın, "eğitim şart" ifadesinden öteye bir anlamı olmayan açıklamalar yaptığını, "çocuklara çığlık atmayı öğretin" tavsiyesinde bulunduğunu belirten Nazlıaka, bunu, "akıl ve vicdan tutulması" olarak değerlendirdiğini söyledi. Nazlıaka, çocuklara şiddet uygulayan ve tecavüz edenlerin serbest bırakıldığı durumlarda bile İslam'ın tepki göstermediğini savunarak, "Bakan İslam, akıl vermeyi bıraksın huzur versin" dedi. 

Nazlıaka, hükümetin kadın ve çocuk cinayetleri ve tacizlerinin önüne geçebilmek için gerekli yasal düzenlemeleri de getirmediğini belirtti. 
Editör: TE Bilisim