CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Binali Yıldırım'a "Derhal ya Meclis Başkanlığı'ndan istifa et, ya da belediye başkanlığı adaylığından çekil" çağrısında bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tüm halkı temsil eden Meclis Başkanı'nın bu tavrının hem demokrasi geleneğini hem de seçmen haysiyetini zedelediğini söyledi. Torun "Seçmenleri ve yurttaşlarımızı ya istifa et ya da çekil çağrısını yüksek sesle dile getirmeye davet ediyoruz" dedi.

ŞEHİR MÜDÜRLÜĞÜNE ADAYI

Konuyla ilgili yazılı açıklama yayımlayan Torun, Yıldırım'ın Erdoğan tarafından 'şehir müdürü adayı' olarak atandığını belirtti. Torun şunları kaydetti: 

"Hepimizin Meclisi'nin Başkanı İstanbul'a belediye başkanı adayı oldu. Kendi gönlünden Meclis'te kalmak geçse de bunu yapamadı. Çünkü kendi iradesi yok. Atandığı yere gidiyor. Hepimizin Cumhurbaşkanı AKP adaylarını belirliyor, atamasını yapıyor. Onları bir siyasi partinin halk tarafından seçilecek adayları gibi değil, kendi başkanlığı tarafından atanmış şehir müdürleri gibi görevlendiriyor.

Türkiye bu garipliği sindiremiyor. Ne CHP'lisi, ne Ak Parti'lisi ne MHP'lisi, ne HDP'lisi ne Saadet Parti'lisi ne de İyi Parti'lisi hepimizin Cumhurbaşkanının AK Parti adaylarını atamasını hazmedemiyor. Bu durumu normal bulmuyor. Erdoğan vesayetçi sistemi ortadan kaldırmadı, tüm vesayet mekanizmasını kendinde topladı."

GEL DEYİNCE GELECEK GİT DEYİNCE GİDECEK

Seyit Torun, Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanı olduğunu hatırlatarak "Şimdi çıkmış İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı da olmak istiyor. Çünkü Erdoğan da hala hem İstanbul Belediye Başkanı, hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Meclis Başkanı bize her İstanbul'lunun başkanı olacağı sözünü verdi. Pendikli'ye de hesap vereceğini, Beşiktaşlı'ya da hesap vereceğini söyledi, ama kendisi bile buna inanamıyor. Çünkü Türkiye'de her seçmen gibi Meclis Başkanı da biliyor ki aslında sadece bir kişiye hesap verecek. O gel deyince gelecek, git deyince gidecek. Binali Yıldırım'ı Başbakanlık görevine halk seçerek getirmişti. Ancak o, Cumhurbaşkanı git dediğinde gitti. Seçmenin iradesine ihanet etti. Yine edecek."

Editör: TE Bilisim