CHP ve İyi Parti'nin Cumhurbaşkanı adaylarının ortak bir dil kullanarak 'Fındığı 15 lira yapacağız' vaatlerinden sonra AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fındıkla ilgili yapacağı konuşmaları üreticilerden daha çok CHP ve İyi Partililer bekliyordu ki, CHP Ordu Milletvekili adayı Seyit Torun bu açıklamaları beğenmedi. CHP'li Torun, Altaş Tv'de yayınlanan 'Seçim On Sekiz' programında Funda Altaş Şimşit'in canlı yayın konuğu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu ziyaretine ilişkin konuşan Torun, ilk tepkisini 19 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen mitinge gösterdi, "Anlaşılır gibi değil, bakıyorsunuz İyi Parti Genel Başkanı'na Cumhuriyet Meydanı'nın belli bir kısmı veriliyor. Bize tamamı veriliyor, Cumhur İttifakı'nın adayı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a stadyum veriliyor. Bunu anlamak mümkün değil" diye konuştu.

"SAHİP ÇIKACAĞIZ DEMEK BOŞ LAF"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fındıkla ilgili açıklamalarını da yetersiz bulduğunu ifade eden CHP'li Torun, "Sanki bir muhalefet Genel Başkanı gibi konuşmuş Ordululara. Yani bütün Karadenizli fındık üreticilerine Ordu'dan vereceği mesaj fındığa sahip çıkacağız mı olmalıydı? Yani 16 yıldır gelinen nokta bu mu olmalıydı? Nasıl sahip çıkacaksınız? Ne yapacaksınız? Sahip çıkacağız demek boş bir laf" ifadelerini kullandı. 

CHP'nin fındıkla ilgili madde madde açıklamaları olduğunu dile getiren Torun sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Evet diyoruz, 2018 fındığını en az 15 liradan alacağız. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki, boşverin kuru lafları. Bu kuru laf demiyoruz ki? Eğer fındık bir ihraç ürünüyse, dövizle satılıyorsa, dövize endeksliyse zaten 15 liraya geliyor. Peki siz niye vermiyorsunuz? Hep fındığı gündemde tutmaya çalıştık ve bütün bunların ışığında 6 maddede neler yapacağımızı anlattık. 5 yıl, 10 ve 20 yıl bir perspektif plan yaparak neler yapacağımızı açıkladık. Yüzde 70'ini ben üretiyorum, yüzde 30'unu üreten beni yönetiyor. Böyle birşeyi kabul edemeyiz biz. Birincisi Fiskobirlik'i siyasetten arındıracağız, güçlendireceğiz ve arz fazlası fındığa müdahale fırsatı vereceğiz. Günün koşullarına göre profesyonel bir yapıya kavuşturacağız. Fındık bahçelerini yenileceğiz ve bu süreçte üreticiyi destekleyeceğiz. Lisanslı depoculuğu kuracağız ve fındıkta ARGE'yi geliştireceğiz. Fındık sanayicisini destekleyeceğiz. Fındık İhtisas Borsası'nı mutlaka kuracağız."

Editör: TE Bilisim