Cumhuriyet Halk Partisi'nde 37'nci Olağan Genel Kurultay, 25-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Haliyle bir taraftan kurultay hazırlıkları devam ederken, diğer taraftan da hem Genel Başkan adaylığı, hem de partinin en üst yönetim organı olan Parti Meclisi üyeliği için kulisler hareketli.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Temmuz'da 11 Büyükşehir Belediye başkanı ile bir araya geldikten sonra bu kez 17 Temmuz'da da Ankara Büyükşehir Belediyesi Mogan Sosyal Tesisleri'nde CHP'li il belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarına özellikle siyasi polemiklere girmemeleri konusunda telkinlerde bulunduğu öğrenildi. Diğer taraftan da, önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek olan kurultay öncesinde Parti Meclisi üyeleri için de öneriler aldığı öğrenildi. Önerilerde öne çıkan en önemli isim ise CHP Ordu Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun olduğu öğrenildi.  

Başkentteki kulis bilgilerine göre belediye başkanlarının önemli bir kısmı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un görevine devam etmesi yönünde Kılıçdaroğlu'na görüş beyan etti. Kılıçdaroğlu'nun da belediye başkanlarına Torun ile yoluna devam edeceği yönünde mesajlar verdiği ileri sürüldü. Böyleyikle CHP'nin yeni yönetim listesinde Torun'un yer alma ihtimalinin çok güçlü olduğu konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN SADECE BİR RAKİBİ VAR

Kurultay öncesinde CHP Genel Başkan adaylığına CHP Kurultay Onur Üyesi Prof.Tolga Yarman adaylığını açıklayarak Kılıçdaroğlu'na rakip oldu. Yarman, adaylığına ilişkin 23 Temmuz'da bir basın toplantısı düzenleyecek. 

İSTANBUL'DAN MI ADAY OLACAK?

Ordu'daki kulis bilgilerine göre de, CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un önümüzdeki dönem genel seçimlerinde Ordu'dan değil, İstanbul'dan milletvekili adayı olacağıo konuşuluyor.

Editör: TE Bilisim