CHP'de Muharrem İnce'nin çıkışıyla başlayan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun olumsuz tavrıyla yükselen kurultay krizi giderek büyüyor. İnce'nin Kılıçdaroğlu'na "Sen çekil ben genel başkan olayım" teklifi yapmasıyla başlayan krizin ardından, İnce taraftarları bugünden itibaren olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladı. 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, kurultay delegeleri olarak burada "sembolik" bulunduklarını söylediği Usluer, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, CHP Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın ve CHP Gençlik Kollarından Deniz Kahraman ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "çağrı heyeti sözcüsü" sıfatıyla kurultay delegelerini, "değişim ve umut kurultayı" olarak adlandırdıkları, seçimli olağanüstü kurultay için noter huzurunda imza vermeye çağırdı. 

HEDEF 625 SAYI 300'Ü GEÇTİ

Tüzün, bir soru üzerine 15 gün içinde 625 imza toplaması gerekirken, noter huzurunda imza verenlerin sayısının 100'ü geçtiğini tespit ettiklerini, gerekli sayının tamamlanacağını savundu. İlerleyen saatlerde bir günde toplanan imza sayısı 300'ü geçti. 

Editör: TE Bilisim