MERSİN - Başbakan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, 16 Nisan tarihinin Türk siyasi tarihi açısından çok önemli bir tarih olduğunu belirterek, "Şimdi Allah'ın izniyle önümüzdeki 16 Nisan'da yine bu milletin çok daha güçlü bir şekilde ileriye taşınmasında büyük katkı sağlayacak, Türk siyasi tarihinin en önemli reformlarından bir tanesi için millet olarak sandığa gidiyoruz. 16 Nisan çok önemli bir tarih" diye konuştu. 

Partisinin Mersin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Türkiye'nin son 14-15 yıl içerisinde inanılmaz işlere imza attığını belirterek, "Bu milletle birlikte hep birlikte çok güzel işler yapıldı. Çok önemli ve sıkıntılı badirelerden geçildi. Bunu milletimizle hep birlikte yaşadık, şahit olduk ve hep birlikte yolda yürümeye devam ettik. 16 Nisan'da halk oylamasıyla referanduma götürdüğümüz o düzenlemelerin başlangıcı esasında ana düzenlemesi 2007 yılında millet tarafından onaylandı. Yürürlüğe girdi ve ilk uygulaması da 2014 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın doğrudan halk tarafından seçilmesiyle hayata geçirildi. O nedenle 16 Nisan'da getirilmesi önerilen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlamak için 2007'deki değişikliğe mutlaka ayrıntılı bir şekilde bakmak gerekiyor" diye konuştu.

"GEÇMİŞTE CUMHURBAŞKANI-BAŞBAKAN ARASINDA UYUM YOKTU"

Eski merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal dönemini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Canikli, "O dönemde başbakan rahmetli Demirel'di. Aradaki sürtüşmeyi, kavgayı, çatışmayı hatırlarsınız. İnanılmaz bir şekilde. Hiçbir zaman bir uyum yoktu. Yani cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık arasında hiçbir zaman hemen hemen bir uyum yoktu ve ciddi çatışmalar meydana gelmişti. Daha sonra rahmetli Demirel cumhurbaşkanı oldu. Rahmetli Erbakan ile yine çok ciddi kavgalar yaşandı. Daha sonra Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanı oldu. Rahmetli Ecevit başbakandı, sürekli kavga vardı. İşin garibi de şu; Ahmet Necdet Sezer'i rahmetli Ecevit'in başkanlığındaki koalisyon hükumetinin oluşturduğu siyasi partiler seçmiştir. Cumhurbaşkanlığı görevine o getirmiştir. Ama sürekli kavga vardı aralarında. Bunun bir kısmı yansıyordu bir kısmı yansımıyordu. Hatta öyle bir kavga oldu ki, hatırlarsınız Şubat 2001'de bir bakanlar kurulu toplantısında o zaman Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in anayasa kitapçığını başbakana fırlatmasıyla bunu nereden biliyoruz. Çünkü toplantıdan sonra Ecevit çıktı kamu oyuna açıklamalar yaptı. Hatta çok ağır kelimeler kullandı cumhurbaşkanı için. Ve o kavga çatışma yani cumhurbaşkanıyla ile başbakan arasındaki o çatışma, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ekonomik krizini beraberinde getirdi. Şimdi çok güçle bir liderimiz var." 

"ÇOK GÜÇLÜ BİR LİDERİMİZ VAR"

"Çok güçlü bir liderimiz var, Recep Tayyip Erdoğan. Güçlü bir lider. Çok güçlü bir liderlik milletin inanılmaz şekilde sevgisini kazanmış bir lider ve bu liderlik altında aynı davaya gönül vermenin hazzını her icraatında yüreğinde hisseden başbakanla birlikte yürütülüyor sorun yok" ifadelerini kullandı.

"DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN EVET"

Türkiye'nin geleceği açısından 16 Nisan Referandumu'nun çok önemli olduğunu bir kez daha hatırlatan Başbakan Yardımcısı Canikli, "Şimdi Allah'ın izniyle önümüzdeki 16 Nisan'da yine bu milletin çok daha güçlü bir şekilde ileriye taşınmasında büyük katkı sağlayacak, Türk siyasi tarihinin en önemli reformlarından bir tanesi için millet olarak sandığa gidiyoruz. 16 Nisan çok önemli bir tarih. Daha güçlü bir Türkiye için, daha güçlü bir millet için Evet diyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim