Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti 129'uncu Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Türkiye, maruz kaldığı tüm saldırılara ve tuzaklara rağmen, demokratik hukuk devleti niteliğinden asla taviz vermemiş bir ülkedir. Demokratik hukuk devleti ilkesinin en sağlıklı ve güçlü şekilde işlediği alanlardan biri de millî iradenin tecellisine vesile olan seçimlerimizdir" dedi.

Özellikle tüm partililer ve teşkilatlara seslenen Erdoğan, aday belirleme sürecinde herşeyin geride kaldığını belirterek, "Ne aday adaylarımızın, ne de adaylarımızın bu dönemdeki rekabeti, seçim çalışmalarına yansıtmayacaklarına canı gönülden inanıyorum. Dava adamlığı da siyaset de bunu gerektirir. Aksi yönde davrananlar olursa, zaten bunlar hiçbir zaman AK Partili olmamış, olamamış, dava adamı da olmamış, siyasetçi de olmamış demektir. Eğer benim istediğim olursa eyvallah, benim istediğim olmazsa yallah derseniz kusura bakmayın bu AK Partili değildir. Bundan sonra tüm vaktimizi ve enerjimizi milletimizin gönlünü kazanmaya vermemiz gerekiyor. Ehliyet ve liyakat çizilen kendilerine ait belli bir çerçeveye oturmaz, böyle birşey yok. Ehliyet ve liyakatte arananlar bellidir. İller vardır ki, orada şartlar değişir. İller vardır ki, orada çok daha kısıtlı şartlar içerisinde adayınızı belirlersiniz" diye konuştu.  

İNCE'YE İNCE GÖNDERME: "ESAMELERİ BİLE YOK"

"Demokratik hukuk devleti ilkesinin en sağlıklı ve güçlü şekilde işlediği alanlardan birinin de milli iradenin tecellisine vesile olan seçimlerimizdir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'yi de isim vermeden, "Seçimlerle ilgili kurumlarımız yargı teminatı altında işlerini başarılı bir şekilde yapmaktadırlar. Buna rağmen bazı kesimlerin kendi başarısızlıklarını seçimleri yürütmekle görevli kurumlarımıza yükleme gayretlerine her dönemde şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla seçim kurullarımızı tehdit eden bir adayı hala unutmuş değiliz. Yüksek Seçim Kurulu'nun önünde oturacağız diyenleri unutmuş değiliz. Ne oldu? Nerede oturdunuz? Hala oturuyorsunuz ve artık esameleri bile yok." diyerek eleştirdi.

Editör: TE Bilisim