CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, özellikle 12- 18 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 3.6'sının internet ve teknoloji bağımlısı olduğunu, yüzde 22'ye yakın kısmının ise bağımlılık sınırında olduğunu ifade etti. Bu konuda TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi veren Torun, internet bağımlılığının ve bir çok olumsuzluğu beraberinde getiren şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının araştırılmasını,  yasal önlemlerin, alınacak tedbirlerin ve buna yönelik politikaların belirlenmesi için komisyon kurulmasını istedi. 

Torun, önergesinin gerekçesinde; oyunun, çocukların temel ihtiyaçlarından biri olduğunu, kendini geliştirmesine, sosyalleşmesine doğrudan etkide bulunduğunu, iletişim kurmasına yardımcı olduğunu, toplumsal kuralları öğrenmeye başladığını, duygularını en iyi şekilde ifade etme olanağı bulduğunu belirterek, bilgisayar oyunlarına aşırı derecede bağımlılığın, şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının özellikle gençlerde hem fiziksel hem ruhsal sağlık üzerinde olumsuz etkileri ve zararlarının yine yapılan bilimsel araştırmalarla ortaya konulduğunu söyledi. 

Gece-gündüz bilgisayar başından kalkmadan oyundaki karakterini yöneten çocukların hayattan koptuklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, çocukların temel ihtiyaçlarını dahi karşılamaya gerek duymaz hale geldiklerini belirterek, "Yarattıkları sanal dünya içinde kendilerine yer edinmeye çalışıyorlar. Özellikle Torun, oyunlardaki bir takım öğeler çocukları ve gençleri saldırgan ve hırçın olmaya itiyor. Şiddeti gerçek yaşamda da normal görmeye başlamalarına sebep oluyor" dedi. 

Şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının gençleri intihara kadar sürüklediği yönünde olayların yaşandığına da dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Türkiye'de 142 gencin intiharının öldürme ve yok etme içerikli bilgisayar oyunlarıyla bağlantılı olabileceğini, Ordu ilinde 17 yaşındaki bir gencin intihar ettiğini, ölüm sebebinin ise 'Mavi Balina' adlı internet oyunu olduğu iddialarına da önergesinde yer verdi.
Editör: TE Bilisim