Siyasi partiler 31 Mart 2019 yerel seçimleri için çalışmalarını hızlandırırken, parti kulislerinde ise aday ve aday adayı hareketliliği yaşanıyor. AK Parti'nin 5 Kasım'dan itibaren almaya başlayacağı büyükşehir belediye başkan aday adaylıklarının yanında, mevcut isimlerin büyük bir bölümünde de değişikliğe gitmesi bekleniyor. Süreci yöneten isim olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise çok ciddi bir şekilde hem sahada, hem telefonla, hem de SMS aracılığıyla anketler yaptırmaya ve kamuoyu yoklamaları almaya devam ediyor.

AK PARTİ'DE KONUŞULAN İSİMLER

Öte yandan Anadolu Ajansı ise ilk kez parti kulisi haberi yayınladı. Buna göre AK Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi için TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İzmir'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Bursa'da eski bakanlardan Faruk Çelik, Adana'da Jülide Sarıeroğlu, Fatma Güldemet Sarı, Adana İl Başkanı Fikret Yeni, mevcut milletvekili Tamer Dağlı ve Yüreği Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kayseri'de ise eski bakanlardan Taner Yıldız isimleri konuşuluyor.

CHP'DE KONUŞULAN İSİMLER

CHP'de ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Muharrem İnce, Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, Gamze Akkuş İlgezdi, İlhan Kesici ve Engin Altay, Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş ve Cengiz Topel Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi için Atilla Sertel, Abdül Batur, Mehmet Gönenç ve Tunç Soyer isimleri ön planda. Bunun yanında Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen ve Hatay'da Lütfü Savaş isimlerine kesin gözüyle bakılıyor.  

MHP'DE KONUŞULAN İSİMLER

MHP'de ise ön başvurular 1 Eylül'den itibaren alınmaya başlandı. Şu ana kadar sadece Adana Büyükşehir Belediyesi için Hüseyin Sözlü ismi açıklanırken, Ankara'da ise Melih Gökçek tartışması sürüyor. MHP Genel Merkezi Gökçek ile henüz resmi bir temasa geçmese de, MHP Lideri Bahçeli ve Gökçek arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan karşılıklı jestleşmelerle her iki isim de birbirine açık kapı bırakmış oldu. 

Editör: TE Bilisim