ORDU - Türkiye'nin en küçük büyükşehrinin Belediye Başkanı olan Ordu Büyükşehir Belediye Enver Yılmaz'ın başarılı hizmetleri, anketlere de yansımaya devam ediyor. Dünya Araştırmacılar Derneği ESOMAR üyesi olan ORC Araştırma Şirketi, 30 büyükşehirde toplam 19 bin 520 kişiyle telefon görüşmesiyle anket yaptı ve 2016 yılının en başarılı belediye başkanlarını belirledi. 

Yapılan ankette Başkan Yılmaz, yüzde 56'lık oranla 4. sırada yer alırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yüzde 62 ile zirveye oturdu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yüzde 60.5 ile ikinci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yüzde 57.4 ile üçüncü oldu. Başkan Yılmaz'ı ise yüzde 55.7 ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen izlerken, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yüzde 55.2 ile altıncı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yüzde 54.9 ile yedinci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 53.0 ile sekizinci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yüzde 52.8 ile dokuzuncu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de yüzde 52 ile onuncu sıraya oturdu. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin ve Başkan Enver Yılmaz'ın başarısı, daha önce de yapılan birçok ankete yansımıştı. ORC Araştırma Şirketi'nin, vatandaşların belediye hizmetleriyle ilgili kanaatlerini tespit etmek için  20 Şubat-1 Mart 2016 tarihleri arasında 30 büyükşehirde toplam 17 bin 560 kişiyle yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle anket yapmış, Ordu Büyükşehir Belediyesi yine ilk 3'te yer almıştı. Bir başka firma Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık verileri açıklamasında, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 81 belediye başkanı içerisinde Twitter'ı en iyi kullanan 2. Büyükşehir Belediye Başkanı olurken, İnstagram'da ise 4. sırada yer almıştı. Başkan Enver Yılmaz, ayrıca 20 Ocak 2012'de bir kanal açarak mevcut belediye başkanları arasında "YouTube'a İlk Kaydolan İl Belediye Başkanı" unvanını almıştı. Başkan Yılmaz, yine 'Büyükşehirler Yerel Memnuniyet' araştırmasında yüzde 70.0'lık oranla en başarılı ve en beğenilen 4. Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu.
Editör: TE Bilisim