ORDU - 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı verdiği yüzde 60'ın üstü oy oranı için adeta kapı kapı dolaşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, emeğinin karşılığını 245.857 oy karşılığı yüzde 66,98'lik oranla, yani yaklaşık yüzde 70'le aldı.

Yılmaz, seçimlerin resmi olmayan sonuçlara göre şekillenmesinin ardından "Ordulu hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz, tablo ortada" diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzde 67'lik bir oy oranı ciddi bir oy oranı. Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin ve Ak Parti milletvekillerinin gösterdiği bir adaydı ama milletimizin adayı oldu. Türkiye genelinde de yaklaşık yüzde 52 küsüre yakın bir oy almak suretiyle çok ciddi bir teveccüh buldu. Çatı çöktü, tek kelimeyle. Ordu'ya geldiğinde de biz zaten bir karşılığının olmayacağını söylemiştik. 14 siyasi partinin desteklediği iddia ediliyordu ama bu desteklemenin de hiçbir karşılığının olmadığını görmüş olduk. Ben bu çerçevede Ordu 30 Mart seçimlerinde yüzde 55 ile Ak Parti'nin kalesi hüviyetini kazanmıştı. Şimdi aldığımız yüzde 67 ile Türkiye'de hakikaten çok ciddi bir destek verdi Sayın Cumhurbaşkanımıza. Bu seçim 12 Eylül referandumundaki seçimle, aşağı yukarı paralel oldu. Yine yüzde 58 Türkiye genelinde destek alınmışken, Ordu'da yüzde 67'ler, 68'ler civarında bir oy almıştık. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın Ordu'da yüzde 67'lik bir oy alması bizler için de çok sürpriz değildi. Daha önce öngürdüğümüz bir süreçti. Ramazan boyunca özellikle çok ciddi bir seçim kampanyası yürüttük. Yaz mevsimi, fındık mevsimi dolayısıyla Ordu 3-5 puan daha az seçim gerçekleştirdi. Sonuç itibarıyla mutluyuz. Burada bence irdelenmesi gereken şu, burada en son Ordu'ya gelen Çatı Adayı 14 siyasi partinin desteğini aldığını söylemişti. Ordu'da toplayın bakalım, iki partinin oyu kaç? Bu millet nereye oy verdi? Çatı'nın çöktüğünün en büyük kanıtı. Siyaset artık ekran muhalefet siyaseti olmaktan çıktı. Yıllarca genel başkanlığımızı yapan Başbakanımız, Dünya liderimiz artık Cumhurbaşkanımız. Ülkemize, Ordumuza, herkese hayırlı olsun." 
Editör: TE Bilisim