ANKARA - Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü ve "Danıştay ve İdari Yargı Günü" sebebiyle Danıştay Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yargı mensupları ve bir çok davetli katıldı. 

"VAN'DA KONTEYNER KENTTE YAŞAMAYA DEVAM EDEN KİRACILARIN SELAMI"

Yaklaşık 1 saate yakın süre konuşmasını devam ettiren Feyzioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, Zat-ı Alinize ve buradaki muhterem heyete iletmek üzere, üzerimde bir selam borcu var. Van'da konteyner kentte yaşamaya devam eden kiracıların selamı. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet, yurttaşın barınma ihtiyacını gidermek zorundadır. Basit bir yönetmelik değişikliğiyle bile çözüm bulunabileceğini düşündüğümüz bu sorunun kısa sürede giderilmesini dileyerek bu selamı sizlere iletiyorum." dedi. Feyzioğlu konuşmasının son bölümünde, "Ben, ülkemin Cumhurbaşkanı'na, Başbakanı'na, iktidar ve ana muhalefet partilerine, diğer tüm siyasi partilere ve milletvekillerimize sesleniyorum. Bu sessiz çığlığı duyalım, ilk sırada özel görevli mahkemelerin sebep olduğu mağduriyetler olmak üzere bu sorunları yarından tezi yok el birliğiyle gidermeye başlayalım." dedi. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "YANLIŞ KONUŞUYORSUN, BÖYLE BİR EDEPSİZLİK VAR MI?"

Feyzioğlu, konuşmasının son kısmına geldiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisiyle karşılaştı. Başbakan Erdoğan, "Bir saattir sadece sen konuşuyorsun" demesi üzerine Feyzioğlu, "Kızmayın Sayın Başbakanım, güzel bir şey söylüyorum Sayın Başbakanım. Neyi yanlış söyledim Sayın Başbakanım" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan da, "Neyi güzel konuşuyorsun? Baştan aşağı yanlış konuşuyorsun. Böyle bir edepsizlik olmaz ki! Sen kendin yapıyorsun" dedi. Feyzioğlu da, "Efendim edepsizlik yapan ben değilim Sayın Başbakanım" dedi. Bu sırada Başbakan Erdoğan, "Yalan konuşuyorsun hep, ne anlatıyorsun, Van'da neler yapıldığından haberin var mı" diye sordu.

FEYZİOĞLU: "76 MİLYONUN CUMHURBAŞKANINI SEÇİYORUZ, 76 MİLYONU KUCAKLAMASINI ÖNERİYORUM"

Feyzioğlu da, sözlerini  "76 milyonun cumhurbaşkanını seçiyoruz. Bu cumhurbaşkanımızın huzur içerisinde 76 milyonu kucaklamasını öneriyorum. Seçim sürecinin bu sürece uygun yürümesini arzu ediyorum ve bir kısmı da belki burada olan adayların, bir kısmı da belki burada olan adayların birbirini kucaklayarak, güzel bir seçim dönemi yaşamasını diliyorum. Ben edepsizlik yapmadım. Kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam Sayın Başbakan. Lütfen, çok yapıcı bir konuşmaydı Sayın Başbakan" diyerek sonlandırdı. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "SİYASİ KONUŞMA YAPIYOR"

Feyzioğlu'nun konuşması salondaki katılımcıların bir kısmı tarafından alkış olması üzerine Başbakan Erdoğan ayağa kalkarak, tepkisini sürdürmeye devam etti. Erdoğan; "Siyasi konuşuyorsun. Bu saygısızlıktır. Yasal değil, hukuksal bir hakkı da yok ama malesef bir tükü ile böyle bir şeyi sürdürebiliyor. Siyasi konuşma yapılıyor böyle bir şey olabilir mi?" dedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, "Efendim, yasal hakkımız vardır. Sayın Başbakanım bir cümlesinde hakaret yoktur size. Hiçbiri siyasi değildir. Hepsi Anayasa'ya uygundur." diye karşılık verince Başbakan Erdoğan, "Van'la ilgili anlattıkların baştan aşağı yalan" diyerek çıkıştı.  

Bu sırada Cumhurbaşkanı Gül de ayağa kalkınca, ayak üstü sürdürülen kısa bir görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan davetlilerle birlikte toplantıyı terk etti. 

İşte o yaşanan gergin dakikalar...
Editör: TE Bilisim