Türkiye'nin çok açık hedef alındığı siyasi ve ekonomik oyunların sertleştirilip vahşileştirildiğini dile getine MHP Lideri Devlet Bahçeli, "ABD kaynaklı husumet ve huşunet ablukasıyla karşı karşıya olduğumuzu net olarak görüyoruz. Döviz kurlarının ardına gizlenip ülkemize adeta kin ve nefret saçan mihrakların karanlık senaryolarına şahit oluyoruz. Böylesi bir dönemde milli birlik ve dayanışma ruhunun canlı ve cesur vasfı tarihi önem ve değerdedir. 
Yaşadıklarımız her yönden ibretliktir, her açıdan infial vericidir, her bakımdan isyan ettiricidir. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün ekonomik ayağını tamamlamak, devamında sosyal ve siyasal sistemi felç etmek amacıyla harekete geçen muhasım odaklar spekülasyon silahını çekmişlerdir. Türkiye kur üzerinden kurcalanmak, döviz üzerinden kundaklanmak istenmektedir. Buna tahammül edemeyiz, buna sessiz kalamayız, buna tepkisiz duramayız" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında Ordu'ya da yer veren MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bir yandan içine çekilmek istendiği ekonomik afetle uğraşırken, diğer yanda doğal afetlerle de boğuştuğunu dile getirdiği açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Yurdumuzun değişik bölgelerinde meydana gelen sel ve yangın felaketleri elbette hepimizi derinden üzmüştür. Özellikle geçen hafta, Ordu’nun Perşembe, Fatsa, Ünye, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde yaşanan su baskınları, sel felaketleri, taşkınlar ve heyelanlar yüzbinlerce vatandaşımızın zarar görmesine yol açmıştır. Her ne kadar bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve beş vatandaşımız da yaralanmışsa da, tesellimiz kayıp ve acılarımızın daha fazla olmamasıdır. İnanıyorum ki, afet bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yaraları hızla sarılacaktır. Yine inanıyorum ki, sel ve su baskınlarından dolayı evlerinden, barklarından tahliye edilenlerin kısa zamanda mağduriyetleri telafi edilecektir."

FINDIK ÜRETİCİLERİNE ACİL DESTEK

"Bunun yanında, aşırı yağışlardan heder olan fındık üreticilerimize gerekli ve acil desteğin verileceğini ümit ediyorum. Ülkemizin farklı il ve ilçelerinde yaşanan doğal afetlerden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize şifalar temenni ediyorum. Allah’tan niyazım, görünür görünmez her türlü kaza, bela ve afetten milletimizi koruması, yar ve yardımcımız olmasıdır."

Editör: TE Bilisim