SAĞLIK Bakanlığı'nın tavsiyeleri ile alınan 17 günlük 'tam kapanma' kararının ardından tartışmalar bir türlü bitmek bilmiyor. Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Haber Global televizyonunda yayınlanan ve Buket Güler'in sunduğu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ceza Hukukçusu Prof.Dr.Ersan Şen ve Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı'nın katıldığı tartışma programında konuştu. 

Yayının ilerleyen dakikalarında tartışılan 17 günlük tam kapanma konusu sırasında Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı "Îçkiye şahsi olarak karşıyım" diyerek tekel bayilerinin kapatılması ve alkol satışının yasaklanmasını desteklemesi üzerine Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Yakışıklı'yı çok fena bozdu. 

"BİRADAN RAKIDAN KORONA GEÇTİĞİNİ Mİ TESPİT ETTİNİZ?"

Enginyurt, "Ben dini olarak içkiye karşıyım diyorsun. Şahsi görüşüm diyorsun. Siz tekel bayisini yasaklayarak, biradan korona geçtiğini mi tespit ettiniz? Rakıdan korona geçtiğini mi tespit ettiniz? ifadelerini kullandı. 

"KUMAR BAYİ AÇIK TEKEL BAYİ KAPALI"

Oto tamircilerinin kapalı, lastik tamircilerinin açık olmasını da eleştiren Enginyurt, "Hacı Yakışıklı kendi cephesinden öyle güzel anlatıyor ki, muhteşem Hacı'ya göre. Hiçbir sıkıntı yok, efendim tekel bayilerinin kapanmasından doğal ne var? Tabi ki kapanacak. İnsanlar tekel bayisine gidip niye alışveriş yapsınlar? Milli Piyango'yu niye açtın? İddia bayisini niye açtın? At yarışı niye serbest? İnsanların her gün ihtiyacı mı var? Bugün gideyim bir at yarışı mı oynayayım diyor? Hergün gidip bugün iddia mı oynayayım diyor? İddia bayisini niye yasaklamadın? At yarışını niye yasaklamadın? İddia bayisi kumar ya. Senin inancına göre kumar haram değil mi? Kumar oynatıyorsunuz hiç sıkıntınız yok, ama tekel bayisi kapalı. Bankalar niye açık? 17 gün esnafı kapattınız. Para biriktiremeyecek, çekini ödemek için birikimi olmayacak, ama bankalar açık. İş yapamayan adam nasıl ödeyecek? Nereden ödeyecek? Devletin alacağına her yer açık, esnafa gelince her yer kapalı. Şimdi bu tam kapanma mı oldu? Tekel bayisini düşündüler de, iddia bayisi ile at yarışını niye düşünmediler? Otomobil tamircileri niye yasak? Oto tamircisine kapalısın diyorsun, ama lastik tamircisine açıksın diyorsun" ifadelerini kullandı.  

Enginyurt, tekel bayiliği yapan 155 bin insanın da mağdur edildiğinin de altını çizdi. 

Editör: TE Bilisim