ANKARA - TBMM'de haftalık olağan Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya ülkelerine çeşitli konularda verdiği uyarı ve mesajların ardından, konuşmasının son bölümünde de partisine yönelik sert mesajlar gönderdi.

Özellikle kabine değişikliğinin ardından bazı milletvekillerinin açıklamalarına ve "partiye zarar verenler, metal yorgunluğu olanlar" diyerek, "ikinci uyarı yapılmadan görevi bırakın" çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin içindeki bir takım gafillere rağmen Türkiye olarak bu süreçten çok daha güçlenerek, çok daha büyüyerek, çok daha zenginleşerek çıkacağımızdan emin olunuz. İçeride ve dışarıda verdiğimiz mücadelenin kesintiye uğramaması için öncelikle AK Parti olarak bizim kendimizi yenilememiz gerekiyor. Fakat, burada bir şeyi ifade etmem gerekiyor. Önce şu hareket kendi içinde birbirini sevmesi gerekir. Birbiriyle dayanışma içerisinde olması gerekir. Bize ne oluyor ki, kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz. Bize ne oluyor ki, birbirimize karşı farklı nazarlarla bakıyoruz. Eğer, elinden, dilinden emin olan insanlar olmadıkça biz gerçek müslüman olamayız. Bunun idrakı içinde olmamız lazım ve bunun için çalışmamız lazım. Aksi takdirde, nefis galebe çalışıyor ve biz nefsin hakimiyeti altında yaşayamayız. Son günlerde bu cihat, cihat diye birşey geçip duruyor. Arkadaşlar cihat, elinde silahla dolaşmak değildir. Cihat dediğimiz olay, nefisle mücadeledir. Eğer nefisle mücadeleyi halledebiliyorsak, işte en büyük cihat odur. Bu yolda atacağımız adımlar, inanıyorum ki, bu davayı, bu hareketi arzulanan yere de taşıyacaktır. Yunus'un 'herdem yeniden doğarız, bizden kim usanası' ifadesinde olduğu gibi biz sürekli yeniden doğarak kendimizi tazelersek, milletimizin desteğini hiçbir zaman kaybetmeyiz. Bunu böyle bilesiniz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, metal yorgunluğun üstesinden gelemedikleri takdirde, yolun sonuna geleceklerini belirterek, "Ne zaman ki, statükoya teslim olursak, ne zaman ki, metal yorgunluğunun üstesinden gelecek gücü kendimizde bulamazsak, işte o zaman yolun sonuna geldik demektir. Girdiğimiz her mücadele bir yeniden doğuştur. Şu an bunu yaşıyoruz ama birşey söylüyorum. Daha iyi olacak, bundan şüphem yok. 2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz. Bir olalım, iri olalım, beraber olalım. Hep birlikte Türkiye olalım, unutmayınız. AK Parti'nin başarısı da, Türkiye'nin başarısı olacak." ifadelerini kullandı.

"BEDELİ ÖDENEMEYECEK YANLIŞLARA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

"Zira, artık yanlışlara hele hele bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok. Çünkü 2019 bir kırılma noktasıdır, bunu böyle bilesiniz ve 2019'da artık işte deniyor ya, parlamenter demokrasi. Parlamenter demokrasi, bizim için seçim kazanmak leblebi çekirdekti ama biz şimdi hedefi büyük koyduk. Şimdi hedefi büyük koyduk ve bu hedefte, yüzde 50 artı 1 almak durumundasın. Fakat bunu da aldığınız zaman bu ülkeye hizmetin de oranı ve boyutu çok daha büyüyecektir. Bu sürecin partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını tekrar Rabbimden niyaz ediyorum." 
Editör: TE Bilisim