ORDU - Ordu'da 10 Ağustos seçimlerinin ardından konuşan Ak Parti Milletvekili Mustafa Hamarat, kendi partilerinin neden tercih edildiğini, muhalefet partilerinin ise neden kaybettiğini söyledi. 10 Ağustos seçim sonuçlarını "Türkiye tarihi günlerden geçiyor. İstikrar devam ediyor. Halkımız da istikrarın devamı mesajını verdi. 12. Cumhurbaşkanımız vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz" diyen Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, seçim sonuçlarının kamuoyu yoklamalarıyla yakından benzeştiğini söyledi.

"MİLLET DEMOKRASİNİN TADINA VARDI" 

Hamarat, "Ordu'daki hedefimi biraz daha ileri tutuyordum. Ordu'daki hedefim yüzde 70'di ama ona da yaklaştık. Yüzde 67'dir Ordu'daki destek. Bu güzel bir destektir. Çok teşekkür ediyoruz. çok sakin ve güzel bir seçim oldu" dedi. Hamarat şöyle devam etti: "Demokrasinin aslında tadına vardı milletimiz. Gerçekten güzel bir sonuç. Demokrasilerde seçim çok önemli, seçimi başüstü etmek de çok önemli. Yani sonucunu kabullenmek de çok önemli."

"MUHALEFET, MİLLETİN DIŞINDA HESAP YAPTI"

Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, 10 Ağustos seçimlerinde CHP'nin neden kaybettiğiyle ilgili de adeta siyaset dersi verir niteliğinde açıklamalar yaptı. Bundan sonraki süreçte, "Muhalefete büyük bir görev düşüyor" düşüyor diye CHP'ye tavsiyelerde bulunan Hamarat sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir kez daha milletin dışında hesap yaptılar ve tutmadı. Heralde buradan artık alırlar mesajı diyoruz. Milleti hesaba katarak, milletin duygularını, düşüncelerini hesaba katarak siyasette adımlar atmak lazım. Milletin dışında geliştirilen, milletin kabullenmesi zor olan projelerin, millet tarafından onaylanmadığını bir kez daha bu seçim sonuçlarında görmüş olduk. Karşımızdaki partiler, her seçimden çıktıklarında 'Biz ne hata yaptık' deme yerine, 'Millet bizi anlamadı' gibi çok kolaycı, basit, kendi etrafındaki az da olsa küçük olsun benim olsun mantığıyla etrafındaki insanları kendi etrafında tutmayı önceleyen bir yaklaşım sergilediler. Dolayısıyla bu onları şu hataya götürdü. Biz bir araya gelirsek, bir matematik yaparsak, ikiyle ikiyi çarparsak, iki artı iki dört eder gibi bir hesap yaptılar ve bu hesaba göre bir 'çatı adayı' oluşturdular." 

"BELEŞÇİ BİR YAKLAŞIMLA SİYASET YAPTILAR"

Muhalefet partilerinin çıkardığı 'çatı aday'ın karşısında milletin gönlünde zaten bir çatı aday olduğunu söyleyen Hamarat, "Ak Parti seçmeni, bizim 10 yılda özel olarak yetiştirdiğimiz bir seçmen değil ki. Ak Parti seçmeni yıllardır bu ülkede yaşayan, yıllardır bazı çileleri çekmiş, insanlar karşılaştıkları zorlukları, düşünceleri siyasi projelere çevirmiş, hayalleri olan, düşünceleri olan insanlar ve bu insanlar Ak Parti kadrosunu görev başına getirdiler ve destekmeye devam ettiler. Yine her seçimde bu kadro oyunu arttırdı. Siyasettir, eskitir, yıpratır, yorgunluk yapar, muhakkak bir gün yorulacak gibi yine kolaycı, beleşçi bir yaklaşımla siyaset yapıldı."

"MİLLET, BEĞENDİĞİNİ ÖDÜLLENDİRİYOR" 

"Halbuki biz her seçimde milleti memnun ettikçe oyumuz arttı. Buradan çıkan sonuç şu, millet beğendiği zaman onu ödüllendiriyor. 12 yıl hizmet yapmış bir lider, 12. yılda Cumhurbaşkanı adayı olup yüzde 50'nin üzerinde oy alabiliyor ama bunu 12 yıl önce sormuş olsaydınız size şu cevabı vereceklerdi, hayır 12 yılda bu kadar oy alamazlar olacaktı. Bu ters düz oldu. Burada milletimizin verdiği mesajlardan birisi de, millet beğendiğini ödüllendiriyor."
Editör: TE Bilisim