ORDU'DAN KİMLER ADAY ADAYI OLMUŞTU?

2019 yerel seçim çalışmalarında kimlerin aday gösterileceği en çok merak edilen partilerin başında hiç şüphesiz AK Parti geliyor. Özellikle Ordu'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş göreve getirilmiş ve meclis üyelerinin oylarıyla yeni Başkan olarak seçilmişti. AK Parti'de aynı görev için mevcut Başkan Engin Tekintaş'ın yanı sıra Nedim Türkmen, Fatih Han Ünal, Mustafa Hamarat, Eyüp Fatsa, Ferruh Özcan ve Hasan Acu aday adaylıklarını açıklayan isimler olmuştu. Ancak Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağına ve bu konudaki son kararı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. 

ORDU'NUN BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYI KESİNLEŞTİ

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı çalışmalar sonucu 25 ilin adaylarını kesinleştirdi. Bu illerde ise temayül yoklaması yapılmayacak. Kesinleşen adaylar arasında Ordu'da var. Ordu'nun yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kocaeli, Sivas, Kastamonu, Amasya, Denizli, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Artvin, Bayburt, Bolu, Çankırı, Kırşehir ve Gümüşhane'nin bulunduğu öğrenildi. Kesinleşen adaylar arasında sürpriz isimler olduğu da konuşuluyor, ancak bu isimler şimdilik sır gibi saklanıyor.

AK Parti'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, NTV'de katıldığı bir programda adaylara ilişkin olarak sürpriz isimler olabileceğini söylemişti.

HÜRRİYET'İN HABERİNİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim