AK Parti Genel Merkezi'nde 128'inci Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 belediye başkan adayını daha tanıttı. 

Konuşmasının büyük bölümünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ayıran Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği yurtdışı ziyaretine ilişkin konuştu, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren halkıma özellikle sesleniyorum. Tüm siyasi hayatlarını Türkiye düşmanlığına adamış, ülkemize saldıran terör örgütlerine olan yakın ilgileriyle tanınan isimlerle görüşüyor. Ellerinde terör örgütlerinin paçavralarıyla, Almanya'nın Federal Meclisi'nde kürsüye çıkanlarla beraber fotoğraf karelerinin içerisinde olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

"GÜRÜLTÜ VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURAN PROPAGANDA YÖNTEMLERİNİ TERK EDİYORUZ"

Geçmişten günümüze alışılagelmiş şekilde cadde, sokak, parti binaları gibi yerlerde parti bayrak, flama, afiş ve pankartların kullanıldığını belirten Erdoğan, bununla ilgili düzenleme yapıldığını ancak uyulmadığını dile getirdi. Bu tip çalışmaları güç gösterisi olduğunu belirten Erdoğan, "Tamamen partilerin ve adayların görünürlüğünü sağlamaya yönelik bu kampanya tarzı uzun süre siyasette bir güç gösterisi olarak devam etti. Günümüzde artık buna ihtiyaç yok. Bunu tabii çok da ilkel buluyoruz" dedi. 

Özellikle seçim döneminde açık hava reklamcılığı, yazılı-görsel medya ve internet yayıncılığı gibi mecraların partilere ve adaylara çok geniş iletişim imkanları sunduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Eski tarz kampanya yöntemleri artık şehirlerimizi kirleten, milletimizin de tepkisine yol açan bir hale geldi. AK Parti olarak 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde bayraklarımız, afişlerimiz asılabilir. Bunun dışında hiçbir yerde parti teşkilatlarımız bu tür görüntü kirliliğine asla müsaade etmeyecek ve belirlenen saatler dışında da asla otobüs dolaştırmayacak." 

Editör: TE Bilisim