AĞRI - 30 Mart'ta Ak Parti ile BDP arasında büyük çekişmeyle geçen ve yapılan itirazlar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen seçimler bugün Ağrı'da da tekrarlandı. Bugün yapılan seçim sonuçlarına göre, sandıktan BDP Adayı Sırrı Sakık galip çıktı. BDP'li Sırrı Sakık, Ak Parti adayı Hasan Arslan'a yaklaşık 5 bin oy fark yaptıklarını açıkladı. 

Canlı yayında ilk basın açıklamasını yapan BDP'li Sırrı Sakık, geçmişte kazandıkları seçimi Ağrı'ya armağan ettiklerini belirterek, "Bu bir vicdan seçimidir" dedi. Sakık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçimi kazanan Türkiye'de yaşanan barış sürecidir. 30 yıldır bu topraklarda acı yaşandı. Bu topraklar acının coğrafyası. Biz halkımızla bunları konuştuk. Ben buraya salt bir belediye başkanı olarak gelmiyorum. Barışı önemsediğimiz için bu kente geliyoruz. İl yoksul bir il. İlin sorunları var, onları da çözeceğiz. Bu sadece bir belediye başkanlığı seçimi değil, bu bir vicdan seçimidir. Halkımız da buna onay verdi. Bugün bu topraklarda kazanan tek şey barış olmuştur." 
Editör: TE Bilisim