Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından Boztepe'deki bir otelde düzenlenen etkinliğin ardından Ordu'daki gazetecilere çeşitli branşlarda ödüller verildi. Yılın Habercisi Ödülü'nü ise Ordu'nun emektar gazetecilerinden biri olan İhlas Haber Ajansı (İHA) Ordu Muhabiri Metin Akyürek oldu. 

Gazetecilik mesleğinde en zor alanlardan biri olan ajans temsilciği görevini yıllardır sürdüren ve ekmeğini bu süre zarfında adeta bu meslekten çıkaran İHA Ordu Muhabiri Metin Akyürek, aldığı ödülle meslek hayatının da 30'ncu yılını taçlandırdmış oldu. Ödülünü AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun elinden alan Akyürek yaptığı açıklamada, "1989 yılında başladığım gazetecilik mesleğinde 30'uncu yıla girdik. O günde haberciydim, bugün de... Sağolsun Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 'Yılın Habercisi' ödülüne layık gördü. 
Ödülümüz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun Ordu'da düzenlediği, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 75 il gazeteci dernek başkanları, 81 ilden gelen 150'ye yakın basın mensubu ve protokolün katıldığı 17'nci Başkanlar Kurulu'nda takdim edildi. Ödülü takdim edenin çocukluk arkadaşım AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu olması da ayrı bir memnuniyet oldu" diye konuştu.

Yıllardır İhlas Haber Ajansı'nda muhabir olarak çalışan, binlerce habere imza atan, yaptığı haberlerle de her meslektaşı gibi doğup büyüdüğü memleketin tanıtımına katkı sunan Akyürek, meslek hayatının 30'ncu yılında da yine aynı görevine devam ediyor. 

Editör: TE Bilisim