Türksat uydusu üzerinden yayınlarını bütün Türkiye'ye ulaştırmaya çalışan yerel televizyonların en büyük sorunu, çok sayıda girişim ve çağrılara rağmen aylık uydu maliyetlerinin düşürülmemesi.

Örneğin Ordu'dan yayın yapan bir yerel televizyon ile İstanbul'dan yayın ulusal bir televizyon kanalının Türksat'a ödediği uydu maliyetleri aynı. Bu maliyetler SD formattan HD formata, HD formattan da 4K formata geçişlerde daha da artıyor. 

Türksat'ın bu maliyetler karşısında Anadolu'dan yayın yapan yerel televizyonların çağrısını duymaması, yurt genelinde yayın yapan birçok televizyonun kapanmasına neden olurken, bir çok televizyon kanalının da frekans değiştirmesine neden oldu. Ordu'da çeşitli platformlarda yayın hayatını sürdüren toplam 5 yerel televizyon kanalı var. Bunlardan 2'si Tv52 ve Altaş Tv uydudan izlenebiliyor. Diğer 3 yerel televizyondan ORT ve BTV televizyonları ise karasal yayının yanı sıra internet yayıncılığı da yapıyor. Ordu'nun en yeni ve en son açılan yerel televizyonu ise yine internetten ve Avrupa'da da kablolu sistemlerden izlenebilen Kanal Ordu Tv. 

"PEKİ BU YAYINLAR NASIL İZLENİR?" 

Netordu.com'un [email protected] adresine yazan yüzlerce okuyucumuz, Ordu'da uydudan yayın yapan Altaş Tv ve Tv52'nin hangi frekanslardan izlenebileceğini sordu. Gelen istekler üzerine bizler de Ordu'daki yerel televizyonlar nasıl izlenir, bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. 

Editör: TE Bilisim