Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanan "Gazeteciler ve Basın Bayramı" münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Enver Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi: 

"24 Temmuz 1908, basında sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle ülkemizde 24 Temmuz günü 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' olarak kutlanmaktadır. Basın özgürlüğü, demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli bir olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının görevlerini yerine getirirken, meslek ilkeleri ve etiğini gözetmesi son derece önemlidir. Demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölgedeki ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında iletişim teknolojisinin de sunduğu imkânlardan yararlanarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamaktadır. Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ile kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın özveri içerisinde yerine getirdiği görevleri bundan sonra da aynı duyarlılıkla sürdüreceğine inanıyorum. 

Basına yönelik sansür, insanımızın haber alma özgürlüğüne müdahale olup asla kabul edilemez. Basın camiamızın haber alma ve haber verme hakkına toplum olarak sahip çıkıyor, kamu adına yapılan bu kutsal vazifenin daha iyi koşullarda yürütülmesini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarımızı tebrik eder, '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı yürekten kutlarım."

Editör: TE Bilisim