İstanbul Maltepe Sahili Fuar Alanı'nda 4-7 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilerecek olan 8'nci Ordu Tanıtım Günleri düzenlenen törenle açıldı. 

Açılış programına Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu eski şimdiki Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, ORDEF Başkanı Celalettin Dervişoğlu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve çok sayıda davetli katıldı.

"ORDU İSTANBUL'DA YAŞANIYOR"

Ordu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celalettin Dervişoğlu'nun açış konuşmasıyla başlayan etkinliklerde Dervişoğlu katılan herkese teşekkür ederken, AK Parti Genel Sekreteri Mustafa Hamarat "Ordu, İstanbul'da yaşanıyor. Hep söyledim İstanbul'da, Ordu'da yaşayanlar kadar Ordulu var. Bundan güzel dersler çıkarmak, güzel şeyler yapmak mümkün. Katkıda bulunan herkesi ve katılan herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu. 

BAŞKAN TEKİŞTAŞ'TAN ORDU İÇİN ELBİRLİĞİ VURGUSU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş da yaptığı konuşmada, "19 ilçeyle birlikte yola çıktığımızda bunu slogan olarak sunduğumuz bu süreçte, hem ilçelerimiz, hem Sayın Valimiz başta olmak üzere kamu birimlerimiz, diğer tarafta sivil toplum kuruluşlarımız el birliği içerisinde Ordu ilimizi, en üst seviye geleceğe taşıma mücadelesini sürdüreceğiz ve bu bizim için temel görevlerden bir tanesidir" dedi.

VALİ YAVUZ: "DEVLETLER YARIŞIYORDU ŞİMDİ ŞEHİRLER YARIŞIYOR" 

Ordu Valisi Seddar Yavuz da konuşmasında, "Şunu söylemek istiyorum ki, evvelden devletler yarışırdı, şimdi şehirler yarışıyor. Elbette devletler yarışmaya devam ediyor ama yarışmalar daha çok mikro yarışmalara döndü. Dolayısıyla ilçeler yarışacak, iller yarışacak daha sonra ülkeler yarışacak. Bu yarışmayla birlikte güzellikler ve refah artacak. İşte bu kapsamda bir de küreselleşme ve globalleşmenin getirdiği yerel değerlerin yok edildiği bu dünyada, yerel değerlerin yaşatılması, kültürümüzün kıymetinin bilinmesi ve bizden sonraki kuşaklara aktarması bakımından bu tür şehir buluşmalarını fevkalade önemsediğimi belirtmek istiyorum. Ordu günlerinin başarılı, huzurlu ve kültürel alışverişin daha fazla meydana getirdiği bir alan olarak olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve diğer protokol mensupları tarafından kurdele kesimi yapılarak, Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve diğer protokol mensupları tarafından etkinlik alanında bulunan stantlar gezildi. Stantlarda hemşerilerimizle hasbihalde bulunan ve özlem gideren Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ulusal ve yerel televizyon kanallarının programlarına da katılarak, Ordu Tanıtım Günleri etkinliğini değerlendirdi ve Ordu'yu tanıttı.

Editör: TE Bilisim