Daha önce Türkiye'nin özellikle Ege ve Akdeniz bölgesi illerinde görmeye alışık olduğumuz 3D sokak resimleme çalışması Altınordu Belediyesi'nin girişimleriyle bu kez Ordu sokaklarında hayata geçirildi. 

Projedeki amacın insan merkezli olduğunu ve bunun yanı sıra şehrin görselliğine katkı sunduklarını ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, "İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan 6 sokakta özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 3D resimler ve sokak oyun çizgileri gibi çalışmalarla hem insanların göz zevkine hitap etmeyi, hem sokakları güzelleştirmeyi, hem de esnaflar içinde sakin sokakları aktif hale getirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızı bilgisayarların kıskacından kurtararak sokağa inmelerini, arkadaş gurupları ile birlikte oynamalarını ve paylaşımlarını arttırmaya sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

2'si İranlı biri Ordulu 3 kişilik ekipten Birol Yılmaz, "Ara sokakları canlandırmak, seksek gibi unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını da çizmeyi düşünüyoruz. Başka yerlerde yapılan sokak resimleri belli bir süre sonra siliniyor. Bizim yaptığımız çalışma hiç silinmeyecek, çünkü alttan nem olmasın diye bir astar, üzerine de elülozik boya kullanıyoruz. Yaptığımız çalışmalar bu sayede kalıcı olacak" diye konuştu.  

Editör: TE Bilisim