ORDU - Kazı ekibinin başında bulunan Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr.Süleyman Yücel Şenyurt, Başkan Enver Yılmaz'ı ziyaret ederek bu sene yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 

"40 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞACAK"
 
Kurul Kalesi'nde kazı çalışmalarının tekrar başladığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Bölgemizin en değerli kazı alanlarından olan Kurul kalemizdeki çalışmalar tekrar başladı. İlimizin tarihi ve turizmi açısından çok önemli olan kazı çalışmalarıyla ilgili Prof. Dr. Süleyman Şenyurt'la istişarede bulunduk. Bu seneki çalışmalarımız, 20'si arkeolog olmak üzere toplam 40 kişilik bir ekiple gerçekleştirilecek" dedi.

 

"KAZI ÇALIŞMALARINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
 
Kazı çalışmalarına maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, "Kurul'da geçtiğimiz sene yapılan kazı çalışmalarında yaklaşık 200 kg ağırlığında ve 110 cm boyunda tahtında oturan "Ana Tanrıça Kibele" heykeli bulunmuştu. Heykelin bulunmasının ardından bölgeyi 45 günde 20 bin kişi ziyaret etmişti. Şu anda Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi'nde olan Kibele Heykeli, gerekli restorasyonu ve konservasyonu tamamlandıktan sonra tekrar ziyarete açılacak. 6'ncı Mithridates'ın kalesi olduğu tahmin edilen Kurul Kalesi'ndeki kazı çalışmalarına, bu sene de maddi ve manevi her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim