ORDU'nun Ünye ilçesinde gerçekleştirilecek olan festival, tam 3 gün 3 gece sürecek. 20'nci Ünye Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, 19 Temmuz Cuma günü saat 11:00'de Tekkiraz Karaarmut Mevkii'nde yapılacak yağlı pehlivan güreşleriyle başlayacak. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 3 gün sürecek olan 20. Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali'ne herkesi davet ederken, yağlı güreşlerin ardından ilk günde Festival Yürüyüşü, Geçmişten Geleceğe Ünye Fotoğraf Sergisi, Sokak Basketbolu Turnuvası ve eşi Ordulu olan ünlü sanatçı Emre Aydın konseri düzenlenecek. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, "İkinci gün Orta Çarşı'da yöresel yarışmalar, saat 14:00-15:00 arası Yunus Emre Parkı'nda toplu sünnet şöleni, saat 15:00-18:00 arasında deniz şenlikleri, 18:00-19:00 saatleri arasında Ünye Müze Evi'nde 'Geçmişten Geleceğe Ünye' söyleşisi olacak. Aynı günün akşamında ise Yalı Mevkii'nde plaj voleybolu final maçı olacak. Akşam ise meydanda yerel sanatçılarımızın ve Sevcan Orhan konseriyle 2. günü tamamlayacağız. Festivalin final günü olan 21 Temmuz 2019 Pazar günü ise binicilik tesislerimizde saat 13:00'da ata sporumuz olan rahvan at yarışları, saat 17:00'da şehir stadında Milli Karma ve Ünye Veteranlar Futbol Müsabakası, saat 19:00'da Yalı Mevkii'nde plaj futbolu final müsabakası yapılacak. Festivalimizin finalinde ise Cumhuriyet Meydanında yerel sanatçılar ve Hülya Polat konseri yer alacak. 3 gün 3 gece sürecek olan festivalimize tüm vatandaşlarımız davetlidir" dedi. 

"ÇAMBAŞI YAZ FESTİVALİ DE 2 GÜN SÜRECEK"

Şenliklerin bir diğer adresi ise Kabadüz olacak. İlçe Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı Yaz Festivali'nin Ordu Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenleneceğini belirterek, "18'incisini  düzenleyeceğimiz Geleneksel Çambaşı Yayla Festivali'ne tüm hemşehirlerim davetlidir. Gerçekleştireceğimiz festivalimizde insanlarımız arasında birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşliğin pekişmesinin yanında, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylamızın temiz havasında düzenleyeceğimiz birçok etkinliklerle birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yapacağız. Yaylamızda iki gün sürecek festivalimizde, en güzel kuzu, en güzel buzağı, en kaliteli bal, en lezzetli peynir yarışmalarının yanında sahne alacak sanatçılarımızla hep beraber gönlümüzce eğleneceğiz keyifli anlar yaşayacağız. 20-21 Temmuz (Cumartesi-Pazar) günlerindeki Çambaşı Yayla Festivalimize tüm halkımızı davet ediyorum" dedi. 

Çambaşı Yaz Festivali'nde ise Nilgün Kızılcı, Kahraman İşler ve Taner Can konseri olacak.

Editör: TE Bilisim