26 Ocak 2020 Pazar günü Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği 15.Geleneksel Çambaşı Kar Festivali'nde amatör kar yarışmaları ve kayak yarışmalarının yanı sıra çok eğlenceli yarışmalar da düzenlenecek. Ordu Kent Orkestrası'nın vereceği müzik ziyafetinin yanı sıra Ordulu yerel sanatçılan Yahya Altun ve Kaptan Yılmaz da katılımcıları coşturacak.

BAŞKAN GÜLER: "FESTİVALİMİZE TÜM HEMŞERİLERİMİZ DAVETLİDİR"

Çambaşı Yaylası'nın Ordu'nun turizm markalarından biri haline geldiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler,  "2000 rakımlı Çambaşı Kayak Merkezi kış turizminin cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin güzelliklerinin daha fazla yaşanması ve görülmesi için yoğun çalışma içerisindeyiz. İlimizde turizm artık 3 ay değil 12 ay yaşanıyor. Bu kapsamda 15'incisini düzenleyeceğimiz, Çambaşı Kar Festivaline tüm hemşerilerimizi davet ediyorum" dedi.

ARAÇLARDA ZİNCİR VE ÇEKME HALATI BULUNDURUN

Çambaşı Kar Festivali'ne gelecek olan katılımcıların yanlarında yedek kıyafet bulundurmalarında fayda var. Araçlarda ise kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurmak zorunlu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle ulaşımda zorluklar yaşanmaması için çalışsa da, yüksek rakımından dolayı Çambaşı Yaylası'nda olası etkili bir kar yağışında kar kalınlığı yarım metrenin üzerine çıkabiliyor.

Editör: TE Bilisim