Yeşilçam'ın efsanelerinden olan ve Hababam Sınıfı ile yakından tanınan usta oyuncu Halit Akçatepe, 79 yaşında yaşamını yitirdi...

İstanbul Üsküdar’da doğduğu söylenen Halit Akçatepe, aslen Sıtkı ve Leman Akçatepe çiftinin oğlu olarak 1938 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdu.  İlk filmini 1943’te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi’nden mezun oldu. 1959’da Anıtkabir’de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972’te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963’te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975’te Hababam Sınıfı adlı filmindeki ‘Güdük Necmi’ tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırdı.

Acı haberin ardından telefonla NTV’ye bağlanan ünlü sanatçının yakın sahne arkadaşlarından biri olan Ayşen Gruda, “Türk sineması çok büyük bir ismi kaybetti. Çok önemli bir kuşağın temsilcileri maalesef bir bir gidiyor” sözlerini yutkunarak söyleyebildi. Ünlü tiyatroculardan Zihni Göktay da, “Şoke oldum, canım sıkıldı. Türk sineması büyük bir emekçisini kaybetti. 9 yaş büyüğüm olduğu halde O benim oğlum, ben O’nun babasını oynadım. Daima gençti, beyniyle gençti, görünüşüyle gençti. Çok sevdiğim, saygı duyduğum bir ağabeyimdi. Son Hababamlarda birlikteydik Güdük Necmi'yle. Diyecek bir şey yok. 5 yaşında filmle başlayıp şimdi 79 yaşındaydı. Demek ki, 74 yıldır sahnedeydi. Benim için şövalyeydi. Hiç yılmayan, gerek sahnede, gerek turnede hiç kötümser olmadan çalışan bir güler yüzü vardı” diyerek üzüntülerini paylaştı.

Editör: TE Bilisim