Yunanistan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, ünlü sanatçıyı temsil eden avukatlık ofisi, bugün yaptığı açıklamada, Papathanasiou'nun 17 Mayıs Salı akşamı hayatını kaybettiğini duyurdu.

Fransa'nın başkenti Paris'te COVID-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Vangelis, 29 Mart 1943 yılında Yunanistan'ın liman şehirlerinden biri olan Volos'ta dünyaya geldi. Dünya'nın en ünlü New Age ve elektronik müzik bestecisi ve müzik adamları arasına girdi.  Ünlü müzik adamı 90'lı yıllarda çıkardığı soundtrack albümü VANGELIS-1492: Conquest of Paradise albümü ile dinleyenlerin aklını başından almış ve soundtrack'ler tarihine geçti.

En bilinen besteleri, Chariots of Fire, Blade Runner ve Carl Sagan's Cosmos adlı filmler için hazırlamış olduğu tema müzikleridir. Bunlardan "Chariots of Fire" ile 1981 yılında Akademi Ödülü almıştır. Vangelis, Albedo 0.39 albümünde yer alan "Pulstar" isimli şarkısının bir versiyonu, bir dönem ESPN’in "SportsCenter" programında ve WTVK ve WNEV’nin haberlerinde jenerik müziği olarak kullanılmıştır. 

2002 DÜNYA KUPASI MARŞINI BESTELEDİ

Ordu'da Çambaşı Yayla Şenlikleri ertelendi Ordu'da Çambaşı Yayla Şenlikleri ertelendi

New Age ve elektronik müzik bestecisi olarak ün yapan Papathanasiou, 2002 FIFA Dünya Kupası marşını da besteledi. 1981 İngiliz yapımı olan Ateş Arabaları filmi için bestelediği müzik, Papathanasiou'ya Oscar ödülü kazandırdı.

Editör: TE Bilisim