ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu organize edelin Çambaşı Yaylası Kar Festivali'nde renkli görüntüler yaşandı.
Festivale Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kabadüz Kaymakamı Zafer Özcelik, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, bürokratlar ve binlerce vatandaşın yanı sıra aynı zamanda Ordulu olan ünlü ses sanatçısı Gaye Aksu da katıldı.

Festivale Ordu'dan il dışından binlerce vatandaş katılırken, düzenlenen kızak yarışları ve pehlivanların kar üstünde yaptığı güreşler, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Belediye ekipleri de, etkinliklere katılan misafirlere turşu, dev kazanlar içinde haşlanmış patates ve yöresel pancar çorbası gibi ikramlarda bulundu. Festivalin son sürprizi ise aynı zamanda Ordulu olan ve yeni albümünden 'İlle de aşk' isimli şarkısına çektiği klibiyle müzik listelerindeki yerini alan Gaye Aksu oldu. Aksu, söylediği şarkılarla katılımcılara oldukça eğlenceli anlar yaşattı.  

Festivale katılan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Burada amaç bölgemizin kış turizmini tüm Türkiye'ye tanıtmak. Festival kapsamında birbirinden güzel etkinlikler yapıldı. Şenliğe katılanlar güzel bir hafta sonu geçirdiler ve eğlendiler. Şenlik için emek veren herkesi kutlarım." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da yaptığı konuşmada,  soğuk havaya rağmen festivale katılım gösteren herkese teşekkür ederek, "Hava şartları olumsuz da olsa, bizim vatandaşımıza hizmet konusunda sosyal faliyetlerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Hava biliyoruz ki çok kötü, ama dayanabiliyorsanız bu eğlencenin tadını çıkarın" dedi.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri şenlik ile amaçlarının yöreyi Türkiye'ye tanıtmak olduğunu belirterek, "Oldukça renkli görüntülerle başlayan şenliğimiz çok güzel oldu. Vatandaşlarımız gönüllerince eğlendi" ifadesini kullandı. 
Editör: TE Bilisim