Hayata 78 yaşında veda eden ünlü Halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 45'inci yılında doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı. 

Anma programında konuşan Âşık Veysel Kültür Derneği Başkanı ve aynı zamanda ünlü ozanın torunu olan Gündüz Şatıroğlu, dedesinin barışçı, doğaya âşık biri olduğunu vurguladı, "Biz bu ülkenin Anadolu'nun kadim topraklarında yaşayanlar olarak onun gibi ustaların, erenlerin, bilgelerin sesine daha çok kulak vermeliyiz" diye konuştu. Ünlü ozanın son sözlerini de hatırlatan Şatıroğlu, "Dedem son sözlerinde 'Konuyla komşuyla iyi geçinin, birliğiniz dirliğiniz bozulmasın. Herkesin günahı kendine, siz hep iyilik yapın iyilik bulun' demiş. Bu çok önemli bir mesajdır. Sadece bizler için değil herkesin alması gereken bir mesajdır. İnanıyorum ki Âşık Veysel'i sadece anarak değil anlayarak da bir araya geldiğimizde daha da çoğalacağız" ifadelerini kullandı.
Sivas Valisi Davut Gül de, bu yıl ki anma etkinliğinde Âşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu'nun aralarında olmadığını ifade ederek, "Her anma etkinliğinde, Sivrialan'da olan her festivalde, Âşık Veysel'in isminin geçtiği her yerde Ahmet Şatıroğlu mutlaka yer alır, ailesini, babasını layıkıyla temsil ederdi. Ahmet amcaya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Âşık Veysel'i sevenlerin sadece mezarı başında olmadığını ifade eden Gül, "Artvin'den Mersin'e kadar, Van'dan İzmir'e kadar Türkiye'mizin her tarafında Âşık Veysel geçtiğinde mutlaka insanların kalbine sıcak bir sevgi doğuyor. Âşık Veysel ailesine aynı sevgiyi hissediyorlar. Bu tesadüfi bir şey değil. Âşık Veysel'in anlattıkları, Âşık Veysel'in söyledikleri… Âşık Veysel'in insan sevgisi, doğa sevgisi, kardeşliği, barışı, bu millete bu devlete, bu milletin bu devletin değerleri ile barışık olması Âşık Veysel'i değil 45 yıl, bin yıl, 5 bin yıl, 100 bin yıl yaşatacak değerlerdir. Bizim milletimiz vefalı millettir. Kendisine ihanet etmeyeni, kendisi ile barışık olanı başının üstünde taşır ve taşımıştır. Âşık Veysel ve Âşık Veysel'i sevenlerde böyledir" şeklinde konuştu.      
Daha sonra Vali Gül, Âşık Veysel'in mezarına karanfil bırakarak dua etti. Halk ozanları da mezarı başında Âşık Veysel'in türkülerini seslendirdi.

Anma programına, Aşık Veysel'in oğlu Bahri Şatıroğlu, kızı Zekine Şatıroğlu ve akrabalarının yanı sıra Şarkışla Kaymakam Vekili ve Yıldızeli Kaymakamı Yusuf Cankatar, Şarkışla Belediye Başkan Vekili Musa Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Editör: TE Bilisim