ORDU - Son günlerde hayata geçirdiği ve yapımını sürdürdüğü projelerle göz dolduran Altınordu Belediyesi, ilçeyi önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Ordu'nun en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline getirmeye başladı.  

Özellikle Mostar Köprüsü projesiyle Ordu sahilinin güzelliğine güzellik katmak için gün sayan Altınordu Belediyesi'nin en önemli projelerinden birisi de Edebiyat Parkı. Bu anlamda Türkiye'nin sayılı ilçelerinden birisi haline gelecek olan Altınordu'da Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Sanata ve sanatçıya önem veren, yıllardır sanatın her dalında ünlü insanlar yetiştiren Ordumuza yakışan, değerlerine sahip çıkmasıdır. Yıllardır geç kalınmış bir adım olarak nitelediğimiz bu eksiklik, sanatımıza, sanatçımıza bir gönül borcudur" dedi.

Yerleşik alan üzerinde ünlü Türk edebiyatçılarının ve edebiyata gönül verenlerin heykellerinin yapılacağını söyleyen Başkan Tekintaş, "Edebiyata kattığı eserlerinden örneklemeler ve 'Sanat Evi' diye adlandırdığımız Edebiyat Parkı'nı taçlandıracak söyleşi ve dinletilerin yapılabileceği bir kapalı alanda edebiyat dostu Altınordulularımızın hizmetine sunulacaktır. Ayrıca dünya klasiklerinin yer aldığı kitap rafları ile bezeli banklarda en sevdiğiniz eserleri okumak Altınordu olarak hepimize bilinci açık, ileri seviyede okuyan, düşünen, yorumlayan yeni nesiller kazandıracaktır" dedi.
Editör: TE Bilisim