ORDU - 19 Haziran 1964'te kurulan ve perdesini hiç kapatmadan günümüze kadar gelebilme başarısını gösteren Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, seyirci sayısında da önemli bir rakama ulaştı. Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı ve ilk Genel Sanat Yönetmeni Ergun Köknar'ın yönettiği "Hülleci" adlı oyunla 4 Şubat 1965 tarihinde perdelerini açan OBBKT, geride bıraktığı süre içerisinde değerinden hiçbir şey kaybetmedi. Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşunun ardından OBBKT, yeni yapılanması, salonu ve ulaşabildiği her yere tiyatroyu götürmesi ile seyirci sayısında rekorları alt üst etti.
 
"GEÇEN SEZONDA TOPLAM 4 OYUN SAHNELENDİ"
 
2016-2017 sezonunda 2 yetişkin ve 2 de çocuk oyunu sahneleyen OBBKT, "Ayyar Hamza" adlı oyunu 72 kez sahneleyerek 12 bin 675, "Kral Çıplak" adlı oyunu 43 kez sahneleyerek 9 bin 41, "Ocak" adlı oyunu 33 kez sahneleyerek 4 bin 341 ve "Dağ Denize Kavuştu" adlı oyunu da 53 kez sahneleyerek 9 bin 397 seyirciye ulaştı.
 
"OBBKT ÖNEMLİ BİR MARKADIR"
 
Başkan Enver Yılmaz, OBBKT'nin 1964 yılından bu yana yaşadığı zor günlere rağmen perdelerini hiç kapatmadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile birlikte bir rekoru elinde bulundurduğunu hatırlatarak, "OBBKT Ordu ilimizin kültür ve sanat yaşamına ışık tutan önemli bir markadır. Tiyatromuz, geçmişte olduğu gibi bugün de Ordu'nun kültür, eğlence ve sanat yönünden etkili bir kent olmasına özveriyle katkı sağlamayı sürdürüyor. 53 yıllık bu gurur, Ordulu hemşehrilerimizin ve kurulduğu günden bu yana tiyatromuzu kapatmayıp emek veren herkesin" diye konuştu.
 
"DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRACAĞIZ"
 
OBBKT'nin seyirci sayısının rekor seviyelere ulaştığını belirten Başkan Yılmaz, "Yıllık izleyici sayımız artık 35 binin üzerinde. Göreve geldiğimiz ilk aylarda tiyatromuza daha fazla sahip çıkarak fiziki mekânımızda yenilemeye gittik, oyunlarımızı 19 ilçemizin tamamında ve taleplere göre il dışında sahneledik. Sanata olan bakışımızla ilgili olumsuz düşüncesi ve önyargısı olanların, yaptığımız hizmetler karşısında saygı duyduğunu biliyoruz. Büyükşehir olarak, OBBKT'yi daha da geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim