Koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde 65 yaş üstü yaşlıların sokağa çıkması yasaklanmış, yurt genelinde oluşturulan 'Vefa Sosyal Destek Grupları' 65 yaş üstü vatandaşların tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için seferber edilmişti. 

Ordu'nun Altınordu ilçesinde geçtiğimiz haftalarda Vefa Sosyal Destek Grubu'nun Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sipariş veren 77  yaşındaki Burhan Kılıçkını'nın görüntüleri Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler tarafından Twitter'da paylaşılmış, nezaketi ve naifliğiyle Burhan Amca tüm Türkiye'nin kalbinde taht kurmuştu. 
EVİ TEMİZLENDİ, İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ
SAĞLIĞI YAKIN TAKİBE ALINDI

Başkan Güler'in talimatıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri Burhan Kılıçkını'yla yakından ilgilendi. Önce evini temizliği yapıldı, eksiklikleri ve ihtiyaçları giderildi, ardından sağlık durumuyla ilgili olarak da Ordu Devlet Hastanesi'nden randevu alındı.  

ŞEKER HASTALIĞI NEDENİYLE AYAĞINDA YARA ÇIKTI

Ancak, "Poğaça alır mısın poğaça" sözleriyle tanınan 77 yaşındaki Burhan Kılıçkını'nın şeker hastalığı nedeniyle ayağında oluşan diyabetik yara kanama yaptı. Kanamayı kendi imkanlarıyla durduramayan Kılıçkını, kendisiyle ilgilenen Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve komşularından yardım istedi. Bunun üzerine 112 Acil Servis ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Taşbaşı Mahallesi'nde tek yaşayan Burhan Kılıçkını'nın evine gitti. Buradaki ilk müdahalenin ardından da Burhan Kılıçkını, Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne nakledildi. Acil Servis'te yapılan ilk müdahaleden sonra  Kılıçkını, Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altında alındı. 

BAŞKAN GÜLER YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Türkiye, Burhan Amca'yı ilk kez 24 Mart'ta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler tarafından paylaşılan görüntü ve "Burası Ordu. Amcamızın nezaketine ve mütevazılığına bakar mısınız? Lütfen onlara karşı daha hassas ve daha dikkatli olalım" mesajıyla tanımıştı. Başkan Güler tarafından Twitter'da yapılan paylaşım binlerce beğeni almış ve nezaketi ve naifliğiyle de Burhan Amca tüm  Türkiye'nin gönlünde adeta taht kurmuştu.   

Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Burhan Kılıçkını'nın sağlığını yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, "Kısa süre önce hepinizin tanıdığı Ordu'da yaşayan Burhan amcanız hastaneye kaldırıldı. Süreci takip ediyor ve kendisi ile yakından ilgileniyorum. Sağlık durumu şu anda iyi. Sizler de bolca dua etmeyi unutmayın" dedi.

Editör: TE Bilisim