Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla iftar vaktinde evlerinde olmayan sürücüler ve vatandaşlar için şehrin giriş ve çıkışına stantlar kurdu.

Görevliler tarafından iftarlık paketler, yol kenarında duran araçlardaki sürücüler ve yolculara ikram edildi. Ayrıca burada duran sürücüler ve beraberindekiler, oruçlarını kurulan stantlarda dağıtılan sıcak yemeklerle de açma imkanı buldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler de iftarını, buradaki  vatandaşlarla birlikte açtı. Güler, gazetecilere bu uygulamanın Ordu'nun misafirperverliğini göstermek için güzel bir vesile olduğunu söyledi. Uzun yol yolcuları ve yoldan geçen herkese kapılarının, masalarının, sofralarının açık olduğunu belirten Başkan Güler, "Dolayısıyla burada iftarı birlikte yapmak için böyle bir düzen kurduk. Geçen sene başlattığımız bu uygulamayı yapmamız iyi oldu. Çok da güzel yansımaları oldu" dedi.

Güler, bunu artık gelenek halinde devam ettirmek istediklerini vurgulayarak, amaçlarının beraberlik içerisinde şehrin misafirperverliğiyle ramazanı birlikte değerlendirmek olduğunu kaydetti.

Altınordu Belediyesi'nde 'borç' tartışması başladı Altınordu Belediyesi'nde 'borç' tartışması başladı

Tır şoförü Ömür Karataş, Aydın'dan gediğini ve uygulamayı güzel bulduğunu anlatarak, "Ramazanda iftar vaktinde güzel bir şey yapılıyor. Biz şoförleri düşünmüşler, yemek veriyorlar. Yoldan geliyoruz ve duracak yer bulamıyoruz. Yol güzergahında tam iftar saati oluyor. Ne güzel düşünmüşler. Böyle geniş ceplerde yemek veriyorlar. Allah niyetleri kabul etsin." diye konuştu.

İstanbul'a yolculuk yapan Memük İşleyen de iftar yemeği için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim