Ordu Valisi Seddar Yavuz onuruna verilen veda yemeğine eşi Selda Yavuz'un yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve il protokol üyeleri katıldı. 

Yemekte bir konuşma yapan Vali Yavuz, "Bu şehirde kimsesi olmayanların kimsesi olduk. Bunu hep beraber yaptık" diye konuştu.

"TEK DERDİMİZ AY YILDIZLI AL BAYRAK"

"Tek derdimiz ay yıldızlı al bayrak" diyen Vali Yavuz sözlerini şöyle tamamladı: "Aziz milletimizin değerlerine gönülden bağlıyız, ezanlarımızı duyduğumuz zaman tüylerimiz diken diken oluyor, İstiklal Marşı’mızı dinlediğimizde, bayrağımızı göndere çektiğimizde gözlerimiz yaşarıyor. Sevdamızın adı Türkiye'yedir.  Bu bile tek başına önemli bir şeydir ve bu ülkede yaşayan 83 milyonu kucaklıyoruz. Görüşü, düşüncesi her ne olursa olsun yeter ki al yıldızlı al bayrağı baktığında ona bağlı hissetsin kendisini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı hissetsin. Başka hiçbir ayrı gayrımız yok."

Yemeğe katılanlardan helallik dileyen Vali Seddar Yavuz, "Bu veda yemeğine katılarak bizleri onurlandıran tüm kardeşlerimize hakkını, hukukunu helal etmesini istirham ediyorum. Eğer benim de bir hakkım, hukukum varsa üzerinizde helal olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Yardımcısı Ekrem Ballı da konuşmasında, "Biz çalışma arkadaşları olarak kendisinden çok şey öğrendik. Taşrada devleti temsil eden mülki idare amirlerinin ne kadar önemli olduğunu bize en iyi anlatan da kendisiydi. Devleti hem şefkatinin hem de kudretimin dengeli bir şekilde kullanılması hususunu her zaman gözetmiş ve bizlere de örnek olmuştur" dedi.

"ÖZLEMLE ANACAĞIMIZ BİR ELÇİ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de konuşmasında, "Sayın Valimizi özlemle anacağımız bir elçimiz olarak Kocaeli'ne gönderiyoruz. Gönlümüz her zaman kendileriyle beraber olacak. Gerçekten beraber çalıştığımız dönem içinde hem devlet adamlığının o güzel örneklerini, hem de bir dostun sıcaklığını, bir kardeşimiz olarak, aynı zamanda çalışma arkadaşımız olarak yaşadık." dedi.

YARIN ORDU'DAN AYRILIYOR

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 18 Haziran 2020 Perşembe günü saat 10:30'da Ordu Valiliği Hizmet Binası önünden yeni görev yeri olan Kocaeli'ne uğurlanarak Ordu'dan ayrılacak. 

Editör: TE Bilisim