Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı, Ordu'nun Ünye ilçesinde 14 Temmuz akşamı başlayan etkili sağanak yağış 5 saatte ilçeyi teslim aldı. Metrekaraye yaklaşık 150 kg'lık yağışın düştüğün Ünye'de Başkan Ahmet Çamyar, "Dere ıslah çalışmalarımız Ünye'yi selden kurtarmıştır" diye açıklama yaptı ancak Ünyeliler hemfikir değildi. 

Ünye Belediyesi'nin çalışmalarının yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, Ünye'de son 40 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığını belirtirken, Tabakhane Deresi'nin de taşmasına ramak kaldı. Sosyal medya hesaplarından Ünye Belediyesi ve Başkan Ahmet Çamyar'a tepki gösteren Ünyeliler, alt yapı eksikliğinden yakındı, "Buralara su kanalı, menfez yapmış olsalar, alt yapı tamamlanmış olsa bu sel suları burada birikmez" şeklinde tepkilerini gösterdi. Cep telefonuyla görüntüler çeken bir başka vatandaş ise "Evimizin bodrum katı 3 metre suyla doldu. Bunun nedeni de Belediye'nin giderleri düzgün yapmaması. Akmayan su evlerimizin bodrumlarına doldu" diyerek tepkisini gösterdi.

"ÇİZME GİYDİ ÇAMURLU SOKAKLARI DOLAŞTI"

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da, ayağına çizmeleri giyerek sel sularının doldurduğu caddeleri gezdi, hasar tespitlerinin yapıldığını söyledi, Çamyar, sel sularına teslim olan ilçenin pek çok noktasının yanında, taşmasına ramak kalan Tabakhane Deresi ile övündü, "Tabakhane deresinde yürüttüğümüz ıslah çalışmalarının sonuçlarını dün akşam çok daha net bir şekilde görmüş olduk. Dün gece saat 21.00 itibarı ile gece saat 02.00'ye kadar 5 saat boyunca aralıksız devam etmiştir. Normalin 15 katı büyüklüğünde bir yağışla karşı karşıya kaldık. Hala yağmur riski bulunmaya devam etmektedir" diyerek kendini savundu.
 

Editör: TE Bilisim