ORDU -  15 Temmuz 2016 FETÖ'cü hain darbe girişiminin en dikkat çeken isimlerinden biri de, hiç kuşkusuz TRT'de silah zoruyla darbe bildirisini okumak zorunda kalan spiker Tijen Karaş'tı. 

Deneyimli spiker Tijen Karaş, darbe girişimi bildirisini canlı yayında okuyarak bir anda milyonlarca insanın dikkatini çekti. 1975 Ankara Yenimahalle doğumlu Tijen Karaş, üç çocuklu bir ailenin ortanca kızı. Ünlü spiker, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu. Uzun yıllardır TRT'de çalışan Tijen Karaş; 2000 yılında TRT'de Yaşam ve Gençlik adlı programı sundu. TRT Avrasya, TRT Int ve TRT Türk'te çeşitli programlar sunduktan sonra, haber spikerliğine geçti. Deneyimli spiker, TRT'de okuduğu darbe girişimi bildirisi ile bir gecede herkesin tanıdığı bir isim haline geldi.

Silah zoruyla bildirgeyi okurken sesi titrese ve gerginliği belli de olsa, yayın sırasındaki profesyonelliği, herkesin takdirini topladı. Aradan geçen bir yılın sonunda ünlü spiker, kendisine ait Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

"O geceyi asla unutmayacağım! Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu Vatanın kadrini kıymetini bilelim. #15Temmuz #TekMilletTekYuerek"

Editör: TE Bilisim