Ordu Valisi Seddar Yavuz yarın Ordu'ya veda ediyor. Vali Yavuz'un yerine atanan Tunceli Valisi Tuncal Sonel de, bugün Tuncelililere veda etti. Ancak Tunceli; Tunceli olalı böyle bir ayrılık yaşamadı. Çocuklar gözyaşlarıyla, halk pankartlarla, mesai arkadaşları alkışlarla, yüzlerce Tuncelili de yüzlerce araçlık konvoylarla Vali Sonel'e uğurladı. 

Tunceli Valisi unvanıyla son mesajını sosyal medya hesabında paylaşan Vali Tuncay Sonel "Allahaısmarladık Tunceli" dedi. Valilik bahçesinde uğurlamaya gelen çocuklar "Yetim ve öksüzlerin babası Seni Unutmayacağız", "Düzgün Baba Yoldaşın olsun" ve "Yolun Açık Olsun Hayallerimizin Mimarı" yazılı pankart açtı. 

Ayrılma töreninde sık sık gözyaşlarını tutamayan Vali Tuncay Sonel, "Birkaç yıl öncesine kadar terörle anılan Tunceli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize verdiği güçle ve kahraman güvenlik güçlerimizin teröristlerle mücadelesiyle adeta huzur şehri haline geldi. Artık Tunceli eski Tunceli değil. Huzur,Turizm ve Spor Şehri artık.Çok güzel insanlar var burada. Ordu'da bir eviniz bir kardeşiniz var. Allah için biz burayı ve sizleri çok sevdik. Ben burada olan olmayan başta çalışma arkadaşlarımız çok olmak üzere herkese teşekkür ederim. Allah sizlerden razı olsun. Çocuklarımıza, gençlerimize, nine ve dedelerimize çok selam söyleyin. Allaha emanet olun" dedi.

Editör: TE Bilisim